שף ישראל מגיש אורז מג'דרה שישדרג לכם כל ארוחה.

אורז מג'דרה:

אורז מג'דרה מקורו בסוריה ובמצריים, אז היהודים היו נוהגים לאכול אותו יומיים בשבוע, פעם חם ופעם קר.

את האורז מכינים עם עדשים או עם בורגול, ולכן הוא גם נחשב למאכל אבלים, בקרב יהודי סוריה נהגו לא לאכול אתו בשבת בגלל שהוא מזכיר אבלות.

כיום הוא הפך למאכל ים תיכוני,כשהוא מככב במטבח הערבי, פעם הם יוכלו אותו עם יוגורט, ופעם סתם  כתוספת בארוחות כבדות יותר.

למג'דרה יש רמות חלבון גבוהות, ולכן הוא מועדף על ידי טבעונים וצמחונים.

לרוב המג'דרה מגיעה עם עדשים ירוקים וחומוס, אבל האפשרויות רבות.

במתכון הזה הוספתי לו בשר בקר טחון, והפכתי אותו לבשרי אבל שהבשר לא שולט, כך שגם ילדים יוכלו לאכול אותו, והוא  עדיין נשאר מאוד טעים בריא ומזין.

מוצרים:

2 כוסות אורז פרסי

1 כוס עדשים ירוקים מושרים 3 שעות במים.

200 גר' בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום כתושים

חצי כפית כורכום

שמן לטיגון

מלח פלפל

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף,מוסיפים את השום והבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים את העדשים עם כוס מים, מטבלים סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות עד שהעדשים רכים אבל נשארים שלמים.

בסיר נפרד מבשלים אורז לפי הוראות יצרן.

מערבבים את התבשיל עם כל הנוזלים ביחד עם האורז המוכן, ומגישים חם כתוספת למנה בשרית.

תנו לי לייק בפייסבוק "שף ישראל" ותישארו מעודכנים עם מלא צילומי אוכל ומתכונים יפים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.