שף מלון רימונים מגיש מתכון לפסח: גפילטע פיש סלמון

מתכון לארוחת ליל הסדר: גפילטע פיש סלמון
וקרפיון מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ
אך אפשר לעבור את ארוחת ליל הסדר ללא גפילטע פיש…..

מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת מעניק מתכון של  גפילטע פיש סלמון וקרפיון מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ:

חומרים לקציצה:

 1 ק"ג פילה דג סלמון (ללא עור)

0.5  ק"ג פילה דג קרפיון

 2 י"ח גזר

 1 י"ח בטטה

 2 י"ח בצל

 2 י"ח תפ"א

 1 י"ח סלרי

 1/4 כוס פטרוזליה קצוצה

 4 י"ח ביצים

 100 גרם קמח מצה

 10 גרם אבקת אפיה

1/4  כוס שמן

מלח

פלפל לבן

חומרים לציר (נוזל הדגים):

 

3  ליטר מים

1  ק"ג ראשי דגים של קרפיון ודג סלמון

כוס יין לבן

 7 י"ח עלי דפנה

כף פלפל אנגלי

2  כפות סוכר

כף מלח

חומרי קישוט:

100  גרם ביצי סלמון

10  י"ח ביצי שלו כבושים

אופן הכנה:

  1. טוחנים את כל חומרי הקציצה ומערבבים את כל חומרי הקציצה ביחד. מניחים כחצי את המסה.
  2. מכינים קציצות מהמסה, ומכניסים למקרר לשעה.
  3. מבשלים את כל חומרי הציר כ30 דקות, ולאחר מסננים את הנוזל.
  4. מסדרים בסיר את הקציצות, עליהם יוצקים את הנוזל ומבשלים ביחד כ- 45 דקות.
  5. מקררים את הדג ומגישים. לקישוט ניתן להגיש עם ביצי סלמון וביצי שלו כבושים
חג שמח וכשר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.