תוך 5 דקות: חזה עוף מוקפץ ברוטב אסיאתי

מכירות את הימים האלו שלא בא לך לבשל? ואת אלה שאת לחוצה בזמן וחייבת עוד מעט לצאת? מכירות. בטוח. אבל מה לעשות שגם בימים כאלו, בני הבית רעבים וזקוקים לאוכל. ג'אנק פוד- לא בא בחשבון. סתם סנדוויץ'- גם לא. אז מה עושים?

בדיוק, לשם כך נועד רוטב הבסיס לבישול של "אסם". תוך 5 דקות של הכנה ויש לכן ארוחה טעימה ומזינה. מתכון? בבקשה:

חזה עוף מוקפץ ברוטב אסיאתי

חמש דקות בלבד מפרידות ביניכם לבין ארוחת צהריים צבעונית וטעימה במיוחד עם ניחוחות המזרח הרחוק.
[ 4-3 מנות ]
1/2 ק"ג חזה עוף פרוס לרצועות דקות
2 כפות שמן זית

לרוטב:

1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם
2 כפות רוטב סויה קלאסי של אסם
6 כפות חלב קוקוס (מי קוקוס)
מלח ופלפל

להגשה:

1 כוס בצל ירוק פרוס לטבעות
2 כפות שומשום קלוי

1. מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים רצועות עוף וצורבים עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
2. מוסיפים רוטב בסיס לבישול, סויה וחלב קוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מתבלים במלח ופלפל במידת הצורך. כאשר הכל עדיין במחבת מפזרים על העוף שומשום ובצל ירוק ומקפיצים כמה שניות יחד.
3. מגישים לצד אורז לבן.

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.