המנה הפופולארית אורז מג'דרה עם המון בצל מטוגן, צנוברים קלויים ופטרוזיליה מעל

מג'דרה של סבתות או: חגיגה בצלחת
המנה הפופולרית מקבלת שדרוג חגיגי – מג'דרה של סבתות

כבר חודשים ארוכים שאני רוצה להכין מג'דרה בבית. כזאת שמדיפה ריח של תבשיל ארומטי שהכינה סבתא עם ניסיון של שנים.
השבוע, באחד מהביקורים הקבועים שלי בחנות התבלינים, החלטתי לקנות עדשים וסוף סוף להכין. וכדי לוודא שבאמת תצא לי מנה של סבתות, התקשרתי לחברה טובה, שאמא שלה מכינה מג'דרה מדהימה וקיבלתי שיעור קצר בהכנת המנה הפופולרית.

את העדשים מבשלים עם מים שמגיעים ס"מ מעליהם, בצל שמים כמה שיותר ותיבול? קצת מזה וקצת מזה. אתם יודעים איך זה, מתכונים של סבתות.

אז מדדתי, תיבלתי בכפיות, ספרתי בצלים והבאתי לכם את המתכון המסודר. אפשר להגיש את המנה כתוספת לצד בשר עם רוטב, קציצות מטוגנות או שניצל והכי טוב – להגיש את המג'דרה עם סלט ירקות.

מצרכים:
כוס עדשים ירוקות
4.5 כוסות מים
כפית שטוחה כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום או עלי זעפרן
מלח ופלפל לבן
כוס וחצי אורז
4 בצלים
3-4 כפות שמן זית
אופציונאלי לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס צנוברים קלויים מעט

אופן הכנה:
• מתחילים עם טיגון הבצל: חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים עם שמן זית על להבה נמוכה עד שהבצלים משנים את צבעם לחום ומתקרמלים. ככל שתבצעו את הפעולה הזאת לאט ועל אש נמוכה ככה הבצלים יהיו מתקתקים יותר ומקורמלים כמו שצריך.
• בזמן שהבצלים מתקרמלים, מכינים את האורז: בסיר רחב וגדול שמים את העדשים ביחד עם 2 כוסות מים ותבלינים (כמון, קינמון, כורכום). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות.
• מוסיפים לסיר את האורז, 2.5 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים להבה לנמוכה ביותר, סוגרים היטב עם מכסה ומבשלים כ-20 דקות. סוגרים את הגז ומניחים בצד למשך 10 דקות נוספות (עם מכסה).
• מוסיפים את הבצל המקורמל לאורז, מערבבים בעדינות עם מזלג וטועמים. אם חסר מלח, זה הזמן להוסיף.
• מגישים על צלחת גדולה עם צנוברים ופטרוזיליה.

משהו טעים רחלי קרוט http://www.foodpage.co.il/author/raheli/

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.