
צילום: פלאש 90
הפגנה סוערת נערכה היום בין קיצונים המזוהים עם 'העדה החרדית' לשוטרים בעת פיזור הפגנה נגד מעצרו של העריק שלמה לוי מהעיר צפת.
ההפגנה התקיימה ביפו. השוטרים נאלצו לבצע מעצרים של חמישה מפרי חוק שנתפסו בעת שהשליכו ביצים ויידו אבנים לעבר כוחות המשטרה וכן תקפו שוטרים.
כל החמישה הועברו לחקירה במרחב יפתח בחשד להפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, הפרות סדר ותקיפה. בשלב זה ההפגנה פוזרה והשקט חזר על כנו.
בהודעת המשטרה נאמר: "תוך התחשבות בחופש הביטוי והזכות למחאה, אפשרה משטרת ישראל את מחאת החרדים אל מול בית הדין הצבאי ביפו בעניין גיוס תלמיד ישיבה לצה״ל. למארגני ההפגנה הוסבר כי חופש המחאה זו זכות בסיסית עם זאת לא נאפשר הפרת החוק ומעשיי ואנדליזם היכולים לפגוע בביטחונם של האזרחים"
במשטרה הוסיפו: "בתום המחאה ועם תחילת פיזור המפגינים, החלו חלק מהמפגינים להפר את הסדר עי הפיכת פחי אשפה וחסימת צירי תנועה ותקיפת שוטרים. המתפרעים השליכו ביצים ואבנים לעבר השוטרים ואף הפכו שני קטנועים וגרמו להם נזק. מפקד המשטרה הודיע למתפרעים כי הם מפרים את תנאי רישיון ההפגנה ופועלים בניגוד לחוק. משלא נשמעו להוראות המשטרה ניתנה הוראה לפזרם. במהלך פיזור המתפרעים נעצרו 5 מהם בגין התפרעות והפרת הסדר הציבורי".
תגובות