תמיד רציתם לדעת איך להכין פיתות ולחם פרנה כמו במאפיה? עכשיו זה אפשרי

פיתות ולחם פרנה

תמיד רציתם לדעת איך להכין פיתות ולחם פרנה כמו במאפיה? עכשיו זה אפשרי. אמנון יפרח מכניס את הקמח למטבח ומלמד אתכם את כל הסודות

צילום: אמנון יפרח

מתפיחים ואופים. צילום: אמנון יפרח

אני מתחמק מקניית מוצרים של המותג הפרטי של כל החברות, לכן, כשפנו אלי לנסות את מוצרי מגה הייתי  סקפטי.

בחבילה היו חומרי גלם שהתחברתי אליהם והיו שפחות. הדבר הראשון שניגשתי לבדוק זה הקמח, אני תמיד משתמש בקמחים ממותגים, כאלה שמתאימים ספציפית למוצר הסופי.

את הפיתות אנחנו מכינים שנים עם אותו קמח והיה מעניין לבדוק את איכות הקמח של מגה. להפתעתי הרבה הקמח התגלה כאיכותי, תפח יפה, ללא טעמי לואי והתוצאה יצאה מעולה. הכנתי ממנו פיתות ולחם פרנה, שכיכבו בשולחן והיוו מלווה מושלם לסלטים או ממרחים.

מצרכים לפיתות:
קילו קמח מגה
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן

אופן הכנה:
• מערבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים סוכר, מלח, מים פושרים ושמן ולשים היטב לבצק רך ונעים.
• מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו ורואים שהוא אוורירי עם בועות.
• מקמחים קלות משטח עבודה וקורצים כדורים (8-10 כדורים). מכסים עם ניילון ומניחים בצד ל-10 דקות .
• מחממים סיר גריל ומכינים מגבת על שולחן על מנת להניח את הפיתות המוכנות ולכסותן.
• פותחים כל כדור לצורת פיתה, מניחים בסיר המחומם ומכסים. כאשר הפיתה מתנפחת ומקבלת צבע זהוב יפה, הופכים, סוגרים את הסיר וממש מהר מוציאים למגבת ומכסים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
• אין לכם סיר גריל? הכניסו את הבצק המרודד לתנור שחומם לחום הגבוה ביותר ושימו את התבנית הכי קרוב לגריל. כשמתקבל צבע זהוב מוציאים, הופכים ומניחים על מגבת.

לחם פרנה

מצרכים ללחם פרנה:
קילו קמח מגה
2 כפות  שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
3 וחצי כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן

אופן הכנה:
• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב לבצק דליל וחלק.
• מתפיחים עד להכפלת הנפח.
• מקמחים משטח עבודה, לשים היטב ומחלקים ל-4 כדורים שווים. מתפיחים שוב במשך 15 דקות.
• לאחר ההתפחה השנייה, מרדדים את הכדורים עם מערוך ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית ומתפיחים שוב למשך 15 דקות.
• אופים ב-220 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב.
• מוציאים, מורחים את החלק העליון במעט שמן זית ומניחים על השיש. מכסים במגבת מטבח למשך 20 דקות וזוללים.

צילום: אמנון יפרח

כמה דקות וזה מוכן. צילום: אמנון יפרח

הערת סיום:
בדקתי גם את הפסטה ברוטב נפוליטנה של מגה ופה הסקפטיות שלי גאתה, האם יש סיכוי שהילדים יאכלו? הם רגילים לרטבים שאני מכין להם ואין סיכוי שרוטב מוכן יתחרה בי. אז טעיתי.

את הרוטב טחנתי בבלנדר סטיק (חתיכות עגבניה הם לא היו אוכלים), חיממתי במחבת והנחתי מעל מקרוני. תוספת קטנה של פרמז'ן וובזיליקום וזהו, מוכן. אני חייב לגלות שהיום יש לי 2 קופסאות בארון והילדים לא מוותרים, ממש טעים והכנה הכי מהירה שרק אפשר.

>> לבלוג של אמנון יפרח – צרמלה
צילומים: אמנון יפרח

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.