אל תחמיצו: השבת אופים חלת מפתח – סגולה לפרנסה

כמנהג ישראל תורה, שבשבת שלאחר הפסח עושים חלות בצורת מפתח, או שבתוך החלות שמים מפתח. המקורות בהלכה לסגולה

כמידי שנה נוהגים בתפוצות ישראל לאפות לשבת חלת מפתח בשבת שלאחר חג הפסח. גם רבי יאשיהו יוסף פינטו , הורה לקהילתו לאפות חלה בצורת מפתח, כמנהג ישראל תורה, שבשבת שלאחר הפסח עושים חלות בצורת מפתח, או שבתוך החלות שמים מפתח.

וזה הלשון המבואר בספרים:

מובא בספר "אוהב ישראל" להרה"ק מאפטא זיע"א שהטעם הוא משום שבני ישראל אכלו מהמן עד פסח, ולאחר הפסח הם נכנסו לארץ ישראל, ואז נזקקו לפרנסה.
וכך נהגו אבותינו הקד', ויש במנהג זה כח וסוד גדול.


סגולה עתיקה לפרנסה במיוחד השבת אפיית חלה ובתוכה מפתח

שאלו את האדמו"ר פינטו שליט"א מה זה אומר סגולה, הרי יש סגולות לכל כך הרבה עניינים ולא רואים מיד לאחר אותה סגולה את הדבר המבוקש? האדמו"ר ענה והסביר כי לכל אדם יש שפע שהובטח לו כבר בראש השנה, לפעמים לאדם יש עיכוב מלקבל את אותה ישועה עליה התפלל ולמעשה נענה, רק שהיא מתעכבת לו, במצב כזה סגולה כשמה כן היא, מסוגלת בע"ה להסיר את העיכוב, וכך יזכה האדם לקבל את מה שהמתין לו ושלו.

רבים מכירים את המימרה: 'יותר ממה שהעגל רוצה לינק הפרה רוצה להניק', והמשל הזה מלמד אותנו להכיר ברוב טובו של בורא עולם, הרוצה להעניק לעמו יותר אף ממה שעם ישראל הקדוש רוצה לקבל, וכן אנו מאמינים בני מאמינים, ומצפים לישועות מהקדוש ברוך הוא.

השבת הזאת היא מיוחדת במינה בענייני פרנסה של העולם הזה, שורש הדבר טמון בימים אלו, רק לפני יותר מ-3000 שנה עת שעם ישראל באותו סיים לחגוג את הפסח, ולמחרת הפסח פסק המן במדבר.

בני ישראל, היו זקוקים אם כן למקור פרנסה בדרך הטבע. על כן בכל שנה ושנה בזמן הזה, לקראת שבת שלאחר הפסח, עושים סימן לדבר, על ידי אפיית חלה מיוחדת לשבת זו.

וכך שאנו ממשילים את ההשתדלות שבדבר, באפיית חלה ומפתח בתוכה שאותו אנו שומרים לאחר השבת בארנק, ויש כאלו שאף אופים חלה בצורת מפתח, ומכוונים לפרנסה גם באכילתה, עושים חלה זו לסגולה גדולה לפרנסה שקיימת רק פעם בשנה.

עומקה של הכוונה והרמז בדבר, להראות כי אנו מקבלים עלינו בכל הבחינות שמפתח הפרנסה הוא בידיו של הקדוש ברוך הוא, והשם יתברך הטוב והרוצה להיטיב עם עמו, הוא יפתח את אוצרו הטוב וישפיע עלינו שפע רב פרנסה ממרום.

יהי רצון שבזכות ההשתדלות וסגולה זו יתקיים בנו הכתוב: "וַהֲרִיקֹתִי לָכֶם בְּרָכָה עַד בְּלִי דָי" (מלאכי ג' י') "מאי (מה זה) עד בלי די אמר רמי בר חמא אמר רב עד שיבלו שפתותיכם מלומר די" (תענית ט' א').

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *