האנטישמיות באירופה מרימה ראש

למרות זאת כ-80% מהם מרגישים אירופאים

71% מהיהודים באירופה חוו תקיפה אנטישמית, כך עולה מסקר שערך האיחוד האירופי בקרב צעירים יהודיים ביבשת, שוהוצג היום (שלישי) בוועדת-המשנה לקשרי ישראל והתפוצות, של וועדת העלייה והקליטה. לדברי יו"ר ועדת-המשנה, מיכל קוטלר-וונש (כחול לבן), "בתקופה הזו במיוחד חשוב לחזק את הקשר בין ישראל והתפוצות, ולהבין את האתגרים עימם הם מתמודדים. חשוב במיוחד לשמוע את הסטודנטים היהודים, החשים במיוחד את תנודות הלכי-הרוח ואתגרי השעה". דווקא בקמפוסים, האמורים להיחשב מרחב בטוח לחופש הביטוי, יהודים נאלצים להחביא את זהותם. ברחבי צפון-אמריקה נערך מדי שנה "שבוע האפרטהייד הישראלי".

נ', סטודנט באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, סיפר על הקושי של סטודנטים לבחור בין הזהות היהודית לבין תמיכה בישראל, על ההתקפות האנטישמיות בדרכו לקמפוס ובעת השהייה בו, התקפות על יהודים כגזענים, רוצחי-פלשתינאים ופושעים נגד האנושות. ב', סטודנט מאוסטריה, הגיש כי ע"פ סקר של האיחוד האירופי 71% מהצעירים היהודים ביבשת חוו התקפות אנטישמיות – ולמרות זאת כ-80% מהם מרגישים אירופאים, ל', סטודנטית, תיארה מרצים המציגים את ישראל כמדינת אפרטהייד, אוירה אנטי-ישראלית בקמפוס, הגורמת מחד לסטודנטים יהודים רבים להסתיר את זהותם ומאידך, לאחרים, להבליט את זהותם ולעמוד על דעתם. ש', בוגרת אוניברסיטת קליפורניה, הבליטה את הצורך להגדיר לסטודנטים מהי אנטישמיות וכיצד אפשר, ניתן והכרחי לפעול נגדה.

רות כהן דאר, נציגת משרד החוץ, סיפרו כי בכל השגרירויות פועלים מול השלטונות המקומיים והנהלות האוניברסיטאות למניעת אנטישמיות, ואילו אריאל קלנר (הליכוד) הציע כי אגודות הידידות הפרלמנטריות בכנסת, יפנו למקביליהן כי יפעלו בקרב אגודות הסטודנטים לשיפור האווירה האנטי-ישראלית בקמפוסים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *