"המציאות של דרום לבנון לא משתקפת בדו"חות של מזכ"ל האו"ם"

שר החוץ, גבי אשכנזי: "החלטה 1701 אמורה ליצור מציאות שתמנע מהחיזבאללה ומאדוניו האיראניים להפוך את דרום לבנון לאתר של טרור והתבססות של יכולות רצחניות, ובכך למנוע את הפתח לעימות צבאי נוסף בין ישראל לחיזבאללה. ישראל תומכת במנדט אשר יחזק את היכולת של יוניפי"ל לבצע את המשימות שלו באפקטיביות. אחרת המנדט הזה נותר כלי חצי ריק. לצערנו, המציאות של דרום לבנון לא משתקפת בדו"חות של מזכ"ל האו"ם".

הבוקר קיים שר החוץ, גבי אשכנזי תדרוך מדיני-בטחוני על גבול הצפון עם 12 שגרירי מדינות החברות מועצת הביטחון של האו"ם על רקע הדיון במועצת הביטחון הצפוי להתקיים היום בנושא וההחלטה האם להאריך את מנדט יוניפי"ל שצריכה להתקבל עד סוף חודש אוגוסט.

במסגרת התדרוך, קיבלו השגרירים סקירה ביטחונית ממפקד אוגדת עוצבת הגליל, תא"ל שלומי בינדר.

השר אשכנזי שוחח עם השגרירים על התעצמות חיזבאללה בדרום לבנון וניסיונות הארגון לפתח את יכולות הטילים המדויקים.

"ישראל לא יכולה להשאר אדישה נוכח ניסיונות חיזבאללה לפגוע בריבונות הישראלית ואזרחיה. חיזבאללה פועל בשטחים העירוניים המאוכלסים ומשתמש באזרחי לבנון כמגן אנושי כפי שראינו כולנו בארוע המצער שבוע שעבר בו נהרגו מאות אזרחים לבנונים חפים מפשע.
ישראל הציעה לממשלת לבנון סיוע הומניטרי ואנו נערכים להעברת ציוד וקליטת פצועים במידה ונדרש.

חוסר היציבות הפוליטי בלבנון מאפשר לחיזבאללה להשתלט למעשה על המדינה כולה. פוליטית, צבאית וכלכלית. וכל זאת בשליחות איראן. איראן לקחה את מדינת לבנון כבת ערובה באמצעות החיזבאללה".

שר החוץ עדכן את השגרירים בהצעת ההחלטה האמריקאית להארכת אמברגו הנשק על איראן ואמר: "ישראל תומכת לחלוטין בהארכת אמברגו הנשק על איראן. מדובר במהלך הכרחי לאור התוקפנות של איראן במזרח התיכון, תמיכתה בטרור וערעור היציבות האזורית. התחמשות אירן היא סכנה ליציבות במזרח התיכון ועל כולנו לשתף פעולה ולמנוע אפשרות זו. בלימת התוקפנות של המשטר האיראני, היא אינטרס לא רק של ישראל, ושל מדינות המזרח התיכון, אלא היא אינטרס וחובה מוסרית של מדינות העולם כולו. החלשת הלחץ על איראן היא מרשם לכישלון ומדיניות שכזו לא הוכיחה עצמה בעבר. אנו מצפים מחברות מועבי״ט לתמוך בבקשה האמריקאית להארכת האמברגו. כל עמדה אחרת היא מרשם להגברת התוקפנות של איראן ושל שלוחיה".

בתדרוך נכחו שגרירים וסגני שגרירים ממדינות: ארה"ב, צרפת, בריטניה, רוסיה, סין, גרמניה, אירלנד, קניה, דרא"פ, ויאטנם והרפובליקה הדומיניקנית.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *