חרימה טונה מעושנת // צילום: ניר עצמון
מצרכים:
4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד).
2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
10 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל אדום מתוק פרוס דק
1 גזר פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ
6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 כפיות סוכר
כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
מלח לפי הטעם
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
- מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
- בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
- מבשלים כ-5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
- מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.
תגובות