חריימה טונה מעושנת

מנת דג טונה מעושנת לחג, כאשר אתם מארחים או מתארחים תוכלי להכין את מנת הדג הזו בקלילות וכך להרשים את המארחים או המתארחים

 

מצרכים:

4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד).

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

1 פלפל אדום מתוק  פרוס דק

1 גזר פרוס דק

1 פלפל חריף ירוק קצוץ

1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ

6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

2 כפיות סוכר

כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)

מלח לפי הטעם

1 ליטר מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
  5. בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
  6. מבשלים כ-5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
  7. מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *