פגיעה נוספת כתוצאה מסגירת המסעדות, אולמות האירועים וחברות ההסעדה בזמן השבתת המשק:
מחסור חמור של כחצי מיליון מנות מזון מבושלות לנזקקים, אשר נסמכות על מזון שהוצל מתעשיית ההסעדה והאירועים.
בישראל חיים כ-1.8 מיליון אנשים מתחת לקו העוני ורבים מהם לא זוכים לאכול מזון מבושל מידי יום.
כיום, הצלת מזון מענף האירועים וההסעדה מספקת כ-3 מיליון ארוחות מבושלות בשנה, מתוך כ-40 מיליון ארוחות אופציונליות.
סגירת המשק ובתוכו תחום המזון, הביאה לכך שבחודשיים האחרונים, נוצר מחסור של כחצי מיליון ארוחות מבושלות, כ-250 אלף ארוחות חמות לנזקקים בחודש
תגובות