מסמך מיוחד של הכנסת מרכז את כל מה שרציתם לדעת על הבחירות לכנסת ה-22

מרכז המחקר והמידע של הכנסת שמח להציג את "זרקור" הבחירות העדכני ביותר עם כל הפרטים הכי חשובים לקראת יום הבחירות. המסמך כולל נתונים ומידע חשוב לציבור

במסמך מפורטים כל הפרטים החשובים כדוגמת העובדה כי מספר הקלפיות הנגישות לאנשים עם מוגבלות יעמוד על 3,993; הבחירות בישראל מתקיימות אחת ל- 3.3 שנים בממוצע; בוחר שנמצא 20 ק"מ או יותר מתחום השיפוט של היישוב שבו הקלפי שלו מוצבת זכאי להסעה בתחבורה ציבורית על חשבון המדינה.

אולי לא ידעתם אבל על פי הזרקור אחד האיסורים החלים על תעמולת בחירות הוא האיסור על נשיאת לפידים.

מחברות המסמך החוקרות רינת בניטה ושירי ספקטור בן-ארי, ממרכז המחקר והמידע של הכנסת מעדכנות כי 10,543 קלפיות יוצבו ברחבי הארץ ביום הבחירות ו-96 קלפיות יוצבו בנציגויות ישראל בחו"ל כאשר מספר בעלי זכות ההצבעה עומד על 6,394,030 עלייה של 54,301 מצביעים לעומת הבחירות האחרונות.

בישראל ההצבעה אינה חובה, אולם ב-22 מדינות, ובהן ארגנטינה, אוסטרליה, בלגיה, טורקיה, קוסטה ריקה ויוון, חובה על פי חוק לפקוד את הקלפי.

במסמך מדגישות החוקרות כי הכנסת ה-21 שברה שיאים כדוגמת משך הכהונה הקצר ביותר. הכנסת הארוכה ביותר הייתה הכנסת השלישית שכיהנה 1568 ימים. הכנסת הקצרה ביותר היא הכנסת ה-21 שמשך כהונתה 177 ימים. הכנסת הקצרה ביותר לפניה הייתה הכנסת ה-19 שכיהנה 784 ימים.

שיאים נוספים נשברו בכנסת ה-21: מספר הרשימות שהתמודדו לכנסת היה הגבוה ביותר ועמד על 40. כמו כן שיעור הקולות המבוזבזים היה הגבוה ביותר מאז הבחירות לאסיפה המכוננת והגיע ל- 8.5 אחוזים.

במחקר מציינות החוקרות כי שיעור ההצבעה בבחירות לכנסת נמצא במגמת ירידה לאורך השנים וכי בבחירות לכנסת ה-21 שיעור ההצבעה היה 68.5%. בבחירות האחרונות מספר הקולות הפסולים עמד על 30,983 שהם 0.7% מקולות המצביעים.

מעניין לדעת כי לכל רשימה יודפסו פתקים כמספר הבוחרים הכולל ועוד 30%. הצבעה בנציגויות השונות ובכלי שיט נערכת 12 יום לפני הבחירות. הצבעת חיילים יכולה להתחיל 72 שעות לפני הבחירות, והיא נמשכת עד תום יום הבחירות.

__-16–

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *