צילום: דן פרץ
זמן הכנה: 15 דקות | מס' סועדים: 4
מצרכים:
4 יח' פילה ברמונדי ישראלי (עם העור)
2 כפות שמן זית
8 שיני שום – פרוסות
עלים מ-6 ענפי טימין טריים
6 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות
פעמיים קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים
4 כפות עראק
2 כף צלפים
2 כפיות שטוחה מלח
4 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מ"צ על מצב גריל, ומשאירים את הדלת פתוחה מעט
- מחממים מחבת (מתאימה לצלייה תנור) ומוסיפים חמאה. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי ואורגנו. מקפיצים במשך דקה
- מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח ומביאים לרתיחה במשך דקה. מוסיפים את המים
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
- מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד
תגובות