מתכון שתאהבו: ריבועי חלבה פריכים

מתכון לריבועי בצק פריך ממולאים בחלבה. ניתן למלא במיני מליות לפי בחירה

אני אוהבת להכין עוגיות פריכות, הן תמיד משדרגות את לגימת הקפה או התה. אחת מהעוגיות האהובות עלי מורכבת מריבועי בצק פריך וממולאות במיני מליות והנה לדוגמא במלית חלבה. יש לקחת בחשבון שיש חתיכות בצק שמתפוררות עקב הפריכות, אישית לא אכפת לי משום שיש האוהבים את העוגיות ללא מלית.

 

 

 

 

ריבועי חלבה פריכים

המצרכים:
3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1/4 כפית תמצית וניל טהור
חצי לימון קטן מגורר

 

למלית:
ממרח חלבה
אבקת סוכר(לא חובה)

 

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים את הקמח,הסוכר ומלח לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים את החלמונים, וניל וגרר הלימון ומערבלים מעט עד שהבצק מתאחד.
משטיחים את הבצק על התבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
מוציאים ומצננים היטב.
מסמנים עם חותכן ריבועים בגודל 3X3 ס"מ.
מורחים ממרח חלבה על ריבוע וסוגרים עם ריבוע שני וכך עושים עם כל הריבועים.
ניתן בשלב זה לאבק את העוגיות באבקת סוכר.

 

 

 חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.