הסופגניות הייחודיות שיעשו לכם את החנוכה

עוד כמה ימים נתחיל לראות את אורות החנוכה. סמדר בנטוב כבר מתכוננת יחד איתכם: שורת מתכוני חנוכה לסופגניות ולביבות ייחודיות

עוד כמה ימים נתחיל לראות את אורות של חג החנוכה, ואי אפשר להתחיל להתכונן בלי כמה מתוכני סופגניות – עם קרם ובלי קרם, רק עם אבקת סוכר – מה שתחליטו. זה לוקח זמן במטבח, אבל הילדים מאוד נהנים מההכנות ובמיוחד מהמילויים של הסופגנייה. ובשביל זה אנחנו פה, לעשות להם כיף במטבח, בחג הכי מאיר של השנה

 

סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל

באדיבות: "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

 

מצרכים:

לבצק הסופגניות:

1 גביע אשל / 200 גרם יוגורט

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1.5 כוסות קמח תופח / 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה

 

לציפוי הסופגניות:

100 גרם שוקולד לבן / שוקולד חלב

1/2 כוס חלב

150 גרם חליטת קוקוס קרמל / קוקוס מלון של "חוות דרך התבלינים"

 

אופן הכנת הסופגניות:

  • בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
  • נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים / את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.
  • נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך). חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.

 

אופן הכנת הציפוי:

  • נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
  • נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
  • כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.

 

*במידה ואין ברשותכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.

קרונאט במילוי קרם קליק

באדיבות: יונית צוקרמן "מלכת המטבח"

משך ההכנה:45 דקות.

מצרכים :

בצקשמריםעלים

שמןלטיגון עמוק

מצרכים למילוי:

3שמנתמתוקה

2 כפותאבקתסוכר

3 חבילות קליק

שוקולדמריר

שוקולדלבן

אופן הכנה :

  1. מפשירים בצק עלים במקרר במשך יממה או מחוץ למקרר במקום קריר. כאשרהשקיתמתנפחתזההסימןשהבצקהופשרוהתחילתפיחה. זה הזמן לפתוח את הבצק למלבן ארוך. לקפל לשניים, ועוד הפעם לשניים, סה"כ 3 קיפולים.
  2. לרדד את הבצק המקופל עד לגובה ס"מ וחצי.
  3. קורצים עיגולים בהיקף כוס ובעזרת צנתר קורצים עיגול נוסף קטן במרכז (לצורת דונאט).
  4. מכסים בניילון ולהתפיח חצי שעה
  5. לאחר חצי שעה מטגנים בשמן חם (180 מעלות. בטיגון סופגניות ובכלל – מאוד כדאי להשתמש במד טמפרטורה אם יש).
  6. להניח להתקרר.

קרם קליק:

  1. מקציפים 2 שמנתמתוקהעם 2 כפותאבקתסוכרלקצףיציב.
  2. מוסיפים 2 חבילות קליק טחון במעבד מזון, להעשרת הטעם ומרקם נגיס וכיפי.
  3. ממלאים אתהקרםבשקיתזילוףומזלפיםמבפניםמהצד.ניתן לחצות את הקרונאט עם סכין ולזלף באמצע (כמו כריך).

גנאש :

ממיסים 200 גרם שוקולד ושמנת מתוקה אחת (ניתן להחליף ל-150 גרם שוקולד לבן וחצי כוס שמנת).טובלים את הקרונאט, מקשטים בקליקים אן כל קישוט שאוהבים.

סופגניות במילוי קרם פטיסייר

באדיבות: קפה ביגה

מצרכים –

1 קילו קמח.

50 גרם שמרים טריים.

200 גרם סוכר.

200 גרם חלב.

30 גרם ברנדי.

6 ביצים.

מקל קינמון.

10 גרם מלח (כפית).

150 גרם חמאה רכה.

שמן לטיגון.

אבקת סוכר לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.

מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב. ניתן לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב מעט וכשמצטנן יש להכניס באמצע הסופגנייה את המילוי.

מילוי קרם פטיסייר –

100 גרם סוכר

500 חלב

4 ביצים

מקל וניל חצוי לאורך(להשתמש בחצי מקל)

40 גרם קורנפלור

להרתיח חלב עם וניל (יש לגרד את גרגרי הוניל מהמקל), בקערה נפרדת לערבב ביצים סוכר וקורנפלור ולהוסיף את החלב לביצים.

יש לעשות תחילה השוואת טמפ', להחזיר לאש ולבשל על אש נמוכה עד הסמכה. להעביר דרך מסננת למניעת גושים, לכסות בניילון נצמד ולקרר לילה במקרר.  ולמלא את הסופגניה.

לביבות בטטה

באדיבות: חברת דורות

מצרכים (ל-12 יחידות):

1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כוס קמח לבן

1 ביצה

4 טבליות ג'ינג'ר דורות

מלח ופלפל שחור

2 כפות חמאה

מצרכים לרוטב: 

1 גביע קרם פרש

1/4 כוס עירית קצוצה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות

ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.

  1. מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד

לקבלת מרקם אחיד.

  1. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
  3. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל

צד ומוציאים מהמחבת.

  1. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.