84% מיהודי ארה"ב חשים שהאנטישמיות בארה"ב גברה בחמש השנים האחרונות

47% מהנשאלים שהמוסד היהודי אליו הם משתייכים (בית כנסת או מרכז קהילתי) הותקף או אוים על רקע אנטישמי

סקר ראשון מסוגו שערך הוועד היהודי-האמריקאי (AJC) מצביע על עוצמת החשש מאנטישמיות בקרב היהודים בארצות הברית. כ-88% מהנשאלים מגדירים את האנטישמיות כבעיה בארה"ב כיום, ו-84% מהנשאלים מעידים שבחמש השנים האחרונות חלה עלייה באנטישמיות בארה"ב. כל יהודי שלישי בארה"ב מעיד שהוא נמנע מללבוש סממנים יהודיים עליו בפומבי, וכל יהודי רביעי מודה שהוא נמנע מהשתתפות באירועים וביקור באתרים כי אינו מרגיש בנוח כיהודי.

הסקר הוא ראשון מסוגו והגדול בהיקפו בקרב יהודים בארה"ב, מפורסם לקראת יום השנה לפיגוע הרצחני בבית הכנסת אור לשמחה – Tree of Life בפיטסבורג, פנסילבניה, בו נרצחו 11 מתפללים יהודיים ב-27 באוקטובר, 2018.

"היהודים האמריקאיים לא יכולים להתעלם מהמציאות האנטישמית בארה"ב", אומר מנכ"ל AJC, דייויד האריס. "הסקר שלנו מציג בפעם הראשונה ניתוח מעמיק של התפישות היהודיות-האמריקאיות והחוויות האנטישמיות בארה"ב. השנאה היא אמיתית, מגיעה ממספר מקורות, והיא הולכת וגדלה. אנחנו חייבים לקחת אותה ברצינות, ולטפל בה בצורה מורכבת ולטווח הארוך".

עוד מעידים 47% מהנשאלים שהמוסד היהודי אליו הם משתייכים (בית כנסת או מרכז קהילתי) הותקף או אוים על רקע אנטישמי, ומעל למחצית מהנשאלים סיפרו שמאבטחים בתשלום או שוטרים מוצבים באופן קבוע מחוץ למוסדותיהם.

76% מיהודי ארה"ב מעידים כי הם מכירים את תנועת ה-BDS, ו-82% מהם מאמינים שלתנועה או לחברים בה יש מניעים אנטישמיים. יהודים-אמריקאיים רבים רואים את האנטי-ציונות כאנטישמיות: 84% מהנשאלים הגדירו את האמירה "לישראל את זכות קיום" כאנטישמיות, 80% את האמירה "הממשל האמריקאי תומך בישראל רק בגלל הכסף היהודי" כאנטישמית ו-73% את האמירה "יהודים-אמריקאיים יותר נאמנים לישראל מאשר לארה"ב" כאנטישמית.

ברמה הפוליטית, בהקשר לטיפול באנטישמיות, רק 24% מהנשאלים העידו כי הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ פועל בצורה מתקבלת על הדעת בתחום. 41% מהנשאלים רואים במפלגה הרפובליקנית כאחראית להתגברות האנטישמיות, בעוד רק 13% רואים את המפלגה הדמוקרטית כאחראית. 89% מהנשאלים הגדירו את הימין הקיצוני כמביא איתו את האיום האנטישמי, 49% מהם מגדירים אותו כאיום חמור; 64% הגדירו בצורה דומה את השמאל הקיצוני, מהם 15% כאיום חמור; ו-85% הגדירו כך את הקיצוניות על רקע האסלאם, מתוכם 27% כאיום חמור.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *