כל מה שרציתם לדעת על שתייה חמה

מתי כדאי לשתות משקאות חמים, מתי להימנע מהם ואילו משקאות חמים הכי כדאי לשתות? שתייה חמה מתקשרת להרבה סיטואציות בחיים שלנו: התעוררות, הזמנה לחברים, שגרת יום עבודה או התכרבלות נעימה בבית. היא יכולים לשמח אותנו ולהרגיע אותנו, והיא עוזרת לנו לקחת את הכל קצת יותר לאט

"הפה שלנו הוא אחד האיברים הכי רגישים בגוף, והתחושה החמה של המשקה החם בפה גורמת לנו לחשוב שכל הגוף שלנו מתחמם". האם משקאות חמים באמת מחממים אותנו? מתי עדיף להימנע ממשקה חם? ואילו משקאות חמים כדאי לנו לשתות? מומחי התזונה של הרבלייף  מסבירים ומייעצים:

האם משקאות חמים מחממים?

אנחנו רגילים לשתות משקאות חמים בימים קרים, מתוך מחשבה שהמשקה יחמם אותנו. אבל משקה חם מחמם אותנו לזמן קצר בלבד, לא יותר ממספר שניות. הוא יוצר תחושת חום בידיים ובבטן שלנו, אבל הוא לא משנה את הטמפרטורה הפנימית של הגוף שלנו. תחושת החום שאנחנו מרגישים אחרי שתייה של משקה חם נובעת מהמחשבה שלנו בלבד – אנחנו חושבים שהמשקה אמור לחמם אותנו, ולכן מרגישים כאילו הוא מחמם אותנו. מצד שני שתייה של משקאות חמים עלולה לגרום למוח שלנו לחשוב שהגוף שלנו חם, ולכן הוא יתחיל להפעיל את מערכות הקירור של הגוף, כמו הזעה, כדי לצנן אותו.

מתי כדאי לשתות משקאות חמים?

תאמינו או לא, במצבים מסוימים משקאות חמים יכולים לעזור לכם לקרר את הגוף בימות הקיץ. בניגוד לכל מה שאנחנו אולי חושבים, שתייה של משקה חם תעזור לגוף לצנן את עצמו ולשמור על טמפרטורה תקינה. איך? שתייה של משקה חם תגרום לגוף להזיע, וההזעה תשמור על טמפרטורת הגוף. עם זאת, היכולת הזו של הגוף להזיע ולקרר את עצמו תלויה בסביבה ובאפשרות לאידוי הזיעה. אם אתם לובשים בגדים אטומים, הזיעה לא תתאדה והגוף לא יתקרר. גם סביבה לחה וחמה מאוד לא תאפשר לגוף לאדות

את הזיעה באופן מיטבי ולכן הגוף לא יתקרר. גם כשהטמפרטורות בחוץ צונחות, כדאי לשתות משקאות חמים. שתייה של משקאות קרים ביום קר היא לא נעימה במיוחד, ולכן סיכוי גדול שתשתו מעט, הרבה פחות ממה שאתם צריכים לשתות. משקאות חמימים יהיו נעימים יותר לשתייה ביום קר, ולכן יעודדו אתכם לשתות יותר ולשמור על רמת נוזלים גבוהה בגוף. אמנם הסיכוי להתייבשות פוחת כשמזג האוויר קר,  אבל הוא בהחלט קיים, וחשוב לשתות מספיק נוזלים גם ביום קר.

מתי עדיף להימנע ממשקאות חמים?

אין סיבה להימנע ממשקאות חמים, ולמעשה אתם יכולים לשתות משקאות חמים לאורך כל היום. עם זאת, מחקרים מראים שקיים קשר בין שתיית משקאות בטמפרטורה גבוהה מאוד לבין סרטן הוושט. ההמלצה הגורפת היא לשתות משקאות חמים בטמפרטורה נמוכה מ-65 מעלות, בעוד שבבתי קפה, למשל, מגישים את הקפה לרוב בטמפרטורה של כ-70 מעלות (והמהדרין יגישו בטמפרטורה של 75 מעלות). כך שכשאתם מתיישבים עם ספל המשקה החם שלכם, כדאי להמתין מספר דקות ולאפשר למשקה להתקרר מעט, כדי שהטמפרטורה שלו תרד מתחת ל-65 מעלות, והוא לא יפגע בוושט שלכם.

אילו משקאות חמים כדאי לשתות?

כשאתם בוחרים משקה חם, כדאי תמיד לבחור במשקה נטול סוכר. כדאי לפתוח את הבוקר בכוס מים חמים, עם או בלי פלחי לימון, שתנקה את מערכת העיכול ותשפר את זרימת הדם. להמשך היום אפשר לבחור בתה ג’ינג’ר, שמחמם את הגוף מבפנים ומסייע לטיפול בכאבי בטן ובחילות או בתה ירוק עם או בלי חלב רזה. גם קפה הוא בחירה טובה במינון נכון, כל עוד אתם שותים אותו ללא סוכר ועם חלב רזה או בלי חלב בכלל. להרבלייף יש תה צמחים ב- 4 טעמים שונים (מקורי, אפרסק, פטל ולימון) שמכיל את התכונות נוגדות החמצון של התה הירוק ומסייע בשמירה על המשקל. הוא מכיל רק 6 קלוריות למנה, ולכן הוא פתרון מצוין למי שמחפש משקה חם טעים ובריא. הכינו לעצמכם בבוקר תרמוס עם שתייה חמה, ותוכלו ליהנות ממשקה חם לאורך כל היום.

הכותבת היא סוזן באוורמן, דיאטנית קלינית בחברת הרבלייף המעודדת ומקדמת אורח חיים פעיל ובריא

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *