"גל התחלואה הנוכחי קשה יותר מבין הגלים, המחלה יותר חמורה"

בבתי חולים רבים מעריכים כי "גל התחלואה הנוכחי מסתמן כקשה מבין שלושת גלי הקורונה" וכי, "המחלה עתה חמורה יותר".

בבתי חולים רבים מעריכים כי "גל התחלואה הנוכחי מסתמן כקשה מבין שלושת גלי הקורונה" וכי, "המחלה עתה חמורה יותר".

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה ילדים ב"שיבא" אומר ל"דוקטורס אונלי": "חולים מירושלים מועברים עתה למרכז הארץ משום שבבתי החולים בבירה יש עומסים כבדים. בצפון הארץ בתי החולים מתמלאים במהירות בחולי קורונה. אצלי בבית החולים הוכפל מספר חולי הקורונה בתוך שבוע אחד. מספר המונשמים והחולים המחוברים למכונות אקמו עלה מ-0 ל-6 בתוך שבוע.
"בקצב הזה", ציין ד"ר פלדמן, "בעוד עשרה ימים נאלץ לצמצם את הטיפול בחולים הרגילים, אלה שאינם חולי קורונה, כדי לתת מענה ממוקד לחולי הקורונה.

ד"ר פלדמן קרא לממשלה לפעול במהירות: "אם גורמי האכיפה לא נראים בשטח, הרחובות מלאים באנשים כאילו אין סגר והמדינה לא מסוגלת לטפל דיפרנציאלית ביישובים האדומים והכתומים בחידלון מתסכל – לא נותרה ברירה אלא לבצע ענישה קולקטיבית ולהכניס את כולנו לסגר מלא. אם לא, נגיע שוב ל-1,000 מתים בחודש. אסור לוותר ולהרפות עד שהחיסונים יפעלו את פעולתם. ממשלה – תמשלי!".
עוד הוסיף: "ואל תשכחו לתת מענה ממשלתי ועירוני גם לילדינו (ילדי הרופאים והצוותים הרפואיים) בשלב העונש הקולקטיבי כדי שנוכל להגיע לעבודה ולטפל בכולם".

מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון בחיפה, ד"ר אוהד הוכמן, הביע דאגה: "אני מודאג מאוד מהעומסים ההולכים ומתגברים במחלקות הקורונה בבית החולים שלנו וממצבם הקשה של המטופלים. בנוסף, אני מודאג מהבידוד שבו מצויים חלק מאנשי הצוות, מה שאילץ אותנו להיערך לצמצום משמעותי בפעילות האלקטיבית. החל מהיום תהיה ירידה של כ-40% בפעילות זאת, ייסגרו ארבעה חדרי ניתוח ויבוצעו רק ניתוחים דחופים מצילי חיים.

"אנחנו גם סובלים ממחסור בכוח אדם – בעיקר אחים ואחיות. כל אלה עלולים לגרום לפגיעה קשה ביותר בתפקוד בית החולים. אנו חווים עתה עומסי תחלואה משמעותיים ביותר, גבוהים באופן משמעותי מאלה שידענו בשני הגלים הקודמים", אמר ד"ר הוכמן.

ד"ר הוכמן קרא לממשלה "להגביר ולהחמיר בהגבלות. רק הגבלות חמורות יותר יאפשרו לעבור את הגל הגדול הזה".

בכתבה של רוני לינדר, ב"דה מרקר" מצוטטים בכירים נוספים. גילה היימס, מנהלת מערך הסיעוד במרכז הרפואי רמב"ם,"הגל הזה קשה באופן קיצוני, לא חווינו קושי שכזה עד היום. אנחנו, אנשי הצוות הרפואי, מתוחים עד הקצה. הצוותים כבר ממש על ארבע".

ד"ר ספי מנדלוביץ', סגן מנהל בית החולים שערי צדק, סיפר: "השבועיים האחרונים הם הקשים ביותר מאז פרוץ המגיפה. השבוע האחרון היה קשה באופן יוצא דופן. כל יום היה קשה מקודמו". בבית החולים מאושפזים לפי דיווח מהבוקר 96 חולים, 52 במצב קשה ומתוכם שניים במצב קריטי.

ד"ר מנדלוביץ: "הקושי מתבטא גם בקצב ההגעה של החולים וגם במורכבות מחלתם. כיוון שאנחנו מלאים, מטופלים במצב יציב שיכולים לשרוד נסיעה באמבולנס מופנים על ידי מד"א ישירות לאזור המרכז. בית החולים הפך לאגן ניקוז לחולים קשים ולא יציבים. התמהיל קשה מאוד ורחוק מלהיות מחלקה פנימית רגילה".

פרופ' דרור מבורך, מנהל מערך הקורונה ב"הדסה עין כרם", אמר: "הגל הנוכחי דומה מאוד לגל השני, אבל בהבדל אחד: הוא מתגבר במהירות. ניכר שיש כאן שילוב בין אובדן האמון במקבלי החלטות אדישות ועייפות שמגלה הציבור – מחכים לחיסונים אבל לכולם נמאס".

ד"ר איתי פסח, מנהל בית החולים לילדים במרכז הרפואי שיבא, סיכם: "גם בבתי החולים שעדיין רחוקים מסף הספיקה קיימת דאגה. ייתכן מאוד שזה רק עניין של זמן קצר עד שהעומס הכבד יגיע גם אליהם. ללא שינוי בהתנהלות הממשלה והציבור, מספר המאושפזים והחולים במצב קשה יוכפל ואף יותר מכך כבר בשבוע הבא – בטח בבתי החולים שעדיין לא הגיעו לסף הספיקה. אנחנו אמנם ערוכים להתמודד עם התחלואה טוב יותר מאשר בגלים הקודמים אבל מאוד מוטרדים, כי בקצב העלייה הנוכחי בתחלואה, יכולת זאת עלולה שלא להספיק. בחלק מבתי החולים, אנשי השטח אומרים שזו התקופה הגרועה ביותר שהיתה להם עד עכשיו מבחינת קצב העלייה בתחלואה".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *