
השר יצחק וסלראוף. צילום: לע"ם
בעיצומם של ימים מתוחים בגליל, יקיימו הרשות לפיתוח הגליל בשיתוף משרד הנגב והגליל מרתון דיונים שיימשך למעלה מעשרים וארבע שעות, תחת הכותרת 'הגליל בידיים שלנו'. האירוע יתקיים ביום שלישי שהוכפל בו כי טוב כ"ד תמוז (30 ליולי למניינם) בהיכל התרבות העירוני בעכו
בלב האירוע יתקיים 'האקתון', אירוע יזמות אינטנסיבי שיימשך כיממה ובו יקדמו המשתתפים הבכירים במרחבי עבודה שונים ניירות עמדה עבור מתווה אסטרטגי לגליל בנושאי כלכלה, התיישבות, תיירות, ביטחון ומיגון, חקלאות, תרבות וחינוך, בריאות, אסטרטגיה, חדשנות ועוד.
תוצרי ההאקתון יוצגו למחרת לשר הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף כבסיס לדיוני מינהלת הצפון, כשחלק מהפרויקטים יתוקצבו במיליוני שקלים ואף ייצאו לפועל בשנה הקרובה. באירוע ישתתפו בין היתר נשיא המדינה יצחק בוז'י הרצוג, שרים, חברי כנסת, ראשי ערים ומועצות, מנכ"לי משרדי ממשלה, נציגי ארגונים ארציים ועמותות חברתיות, נציגי מגזר עסקי, ראשי קהילות ורבים נוספים.
בנוסף, תתקיים במקום ישיבה של הוועדה המיוחדת לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל בראשות חה"כ מיכאל ביטון. מאוחר יותר יתקיים פאנל של ׳ועידת הגליל' המסורתית בהשתתפות נשיא המדינה, שרים ומנכ"לי משרדים שידונו בפתרונות שנדרש לקדם בטווח המיידי לחיזוק הגליל. עוד יתקיימו הרצאות TED של מנכ"לי מוסדות ציבוריים משמעותיים בגליל ויוענקו אותות: ל־JNF וליושבי הראש ברשות לפיתוח הגליל: שמעון לנקרי לשעבר יו"ר הרשות ואלי ברדה לשעבר יו"ר מועצת הרשות שסיימו את תפקידם לאחר שנים רבות.
בשעות הערב המאוחרות ייפתח מתחם הקשבה ושיח בהשתתפות שרים ובעלי תפקידים בכירים. במתחם זה ייפגש הקהל הרחב עם בעלי תפקידים ויוכל – בהרשמה מראש – להעלות באופן אישי נושאים שונים הנדרשים לפתרון וסיוע.
שר הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף, שמסתובב בגליל בחודשים האחרונים, אומר: "חשוב להקשיב לשטח! אני מאמין שצריך לצאת מהמשרדים ולפגוש את האנשים בשטח. לשמוע מה הם צריכים, מה הם חווים, מה הם רוצים. רק כך נוכל לפתח תכניות אמיתיות שיעבדו. תכניות שיגיעו מלמטה, מהקהילה, ולא מלמעלה. חשוב להיות קשובים לרשויות המקומיות, הן מכירות את האזור הכי טוב ויודעות מה הצרכים שלו. צריך לבוא ממקום של אכפתיות אמיתית. בלי פוליטיקה, בלי עסקנות ובלי אפליות. רק ככה נוכל לשקם את הגליל ולבנות עתיד טוב יותר לתושביו. אני מחויב להחזיר את האמון לתושבים. אני מאמין שביחד, נוכל להפוך את הגליל למקום פורח ומשגשג".
תגובות