
צילום ומתכון: חיה אילונה דר
הסברינה או בצרפתית “Savarin” או “בבה או רום”הינה עוגת שמרים קטנה הטבולה בסירופ וממולאת בקרם או קצפת ומקורה בצרפת ופופולרית גם במטבח האוסטרו -הונגרי . בשנות ה-60 הסברינה היתה מאוד פופולרית בישראל, אך הגירסה היתה כבדה ומתוקה מידי.
העוגה זכתה לעדנה ברשת אך לרוב ללא שמרים ובתחליפים שונים. כעת החלטתי להעלות את הגירסה המקורית ואם היא נעשית לפי הכללים היא מתקבלת מדהימה.
רצוי להצטייד במשקל דיגיטלי על מנת לקבל תוצאה מוצלחת.
סברינה
12 מנות בתבניות סברינה קוטר 8 ס”מ
250 גרם קמח
20 גרם שמרים יבשים
5 גרם (1/2 כפית) מלח
80 גרם חמאה רכה
15 גרם (כף) סוכר
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) חלב
400 גרם (2 כוסות) מים
200 גרם (כוס) סוכר
גרד ומיץ מלימון
תוכן של מקל וניל
כף רום טהור
250 מ”ל שמנת מתוקה מוקצפת
פירות לקישוט
- מכניסים את חומרי הבצק למיקסר ולשים עם וו גיטרה במשך 8 דקות.
- מכסים ומכפילים את הנפח כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- משמנים את התבניות, מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 12 מ”מ ומזלפים לתבניות מהבצק עד גובה 2/3 מהגובה .
- מתפיחים שוב כ-50 דקות.
- אופים כ: 25-30 דקות עד שמתקבל גוון חום-זהוב ומעבירים לצינון על רשת.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר, וניל ולימון, לאחר 5 דקות מוסיפים את הרום, מערבבים ומכבים את הלהבה.
- משחררים את הסברינות מהתבניות וטובלים כל אחת בסירופ, מוציאים ומצננים על רשת.
- מזלפים לתוך כל שקע בסברינות קצפת ומעטרים בדובדבן.
חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
תגובות