הפורל של אבי לוי: מתכון למנת דג חגיגית לחגי תשרי

שף אבי לוי מזמין אתכם להכין לחג פורל צלוי בתנור עם ירקות, מונח על פריקה בעשבי תיבול וצימוקים • מתכון מיוחד למארחים

סעדת השף 'המוציא' הירושלמית בכשרות המהודרת של בד"צ בית יוסף, נערכת לחגי תשרי הבאים עלינו לטובה. המסעדה של אבי לוי מציגה גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף המקומי, עם תפריט צפון אפריקאי המתבטא בטעמים, ניחוחות וצבעים עזים ומגוונים – תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג'ירי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.

לקראת החגים הבאים עלינו לטובה, מציע שף המוציא, אבי לוי – מנת דג חגיגית לארוחת החג: פורל צלוי בתנור עם ירקות, מונח על פריקה בעשבי תיבול וצימוקים.

דרגת קושי: קל | זמן הכנה: 40 דקות | הנה מתכון ל 6 סועדים

המצרכים:

  • 1 דג פורל משפחתי, פתוח לספר
  • 1 סלק אדום קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 שומר חתוך לרבעים
  • 2 גזרים חתוכים לחצי
  • 1 ראש שום חתוך לחצי
  • 1 קולורבי חתוך לרבעים
  • שמן זית
  • פלפל ומלח
  • 1 לימון שלם

אופן ההכנה:

  1. תחילה, מייבשים את הדג שיהיה כמה שיותר יבש, מורחים את הדג בשמן זית, משני הצדדים.
  2. מניחים את הדג בתבנית אפיה לתנור, ומפזרים מלח ופלפל משני צדדיו.
  3. את כל הירקות מלבד הסלק האדום, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל, מערבבים יחד ומפזרים בתבנית האפייה מסביב לדג.
  4. חוזרים על הפעולה גם עם הסלק, על מנת שלא יצבע את שאר הירקות.
  5. אופים בגריל בחום חזק של 200 מעלות, במשך 15 דקות, עד להזהבה יפה של הירקות והדג.

חג שמח ושנה טובה!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *