הפסיכיאטרים: "ליצמן לא הפעיל עלינו לחץ"

ד"ר גדי לובין וד"ר קובי צ'רנס, שני הפסיכיאטרים שנטען כלפיהם כי ליצמן או מי ממקורביו לחץ אותם להוציא חוו"ד כי לייפר אינה כשירה לעמוד לדין – מכחישים: "לא הופעל לחץ"

ד"ר גדי לובין וד"ר קובי צ'רנס, שני הרופאים שכתבו את חוות הדעת שלפיה מלכה לייפר אינה כשירה לעמוד לדין – מכחישים שהופעל עליהם לחץ מצד סגן שר הבריאות יעקב ליצמן או מישהו ממקורביו. כך מפרסם הבוקר 'ידיעות אחרונות'.

לצד זאת, גורמים בכירים במערכת הבריאות דחו את דבריהם. "הם מפחדים להודות שנכנעו ללחצים שהופעלו עליהם", אמר פסיכיאטר בכיר לידיעות.

"שינוי של חוות דעת מסיבות לא מקצועיות, שיכולות למנוע מפדופילית לעמוד למשפט – עלול להביא לשלילת רישיונם לעסוק ברפואה. אם הם לא ייתנו הסברים משכנעים במשטרה, אני מעריך שלא יהיה מנוס מלנקוט כנגדם בהליכים משפטיים", אמר.

ב-2016 נכתבה חוות דעת שקבעה כי לייפר, שהואשמה בעשרות מקרים של תקיפות של ילדות ונערות באוסטרליה, איננה כשירה לעמוד לדין וכל הליכי ההסגרה שלה נעצרו. על חוות דעת זו היו חתומים ד"ר לובין, לשעבר ראש שירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות, וד"ר צ'רנס, הפסיכיאטר הראשי של מחוז ירושלים. ב-2018 נכתבה חוות דעת נוספת, בחתימת ד"ר דניאל ארגו וד"ר איגור ברש, שבה נקבע כי לייפר כן כשירה לעמוד לדין, מה שפתח מחדש את הפרשה והוביל לחקירת סגן שר הבריאות יעקב ליצמן.

ד"ר לובין אמר ל"ידיעות אחרונות": "לא הופעל עליי לחץ מצידו של ליצמן או אנשיו לשנות את חוות הדעת שכתבתי", אולם סירב להסביר מדוע חוות הדעת שכתב ב-2016 שונתה כעבור שנתיים.

גם מקורביו של ד"ר צ'רנס, הפסיכיאטר הראשי של מחוז ירושלים, טענו כי הוא לא התבקש לשנות את חוות הדעת שלו.

יצוין כי רופאים ששוחחו בסוף השבוע עם "ידיעות אחרונות" אמרו שהמקרה של מלכה לייפר אינו יחיד. "אנשיו של ליצמן פונים אלינו בבקשת סיוע ואנחנו נדרשים לתת מענה", אמר גורם בכיר באחת מקופות החולים. "תמיד זה קשור למישהו מהאוכלוסייה החרדית. פעם אחת זה להקדים תור, ופעם אחרת זה לאשר תרופה שאינה בסל התרופות".

הגורם אומר עוד: "אף אחד לא יכול לעמוד בפני בקשות כאלו ואנחנו נאלצים להיענות להן. הסיפור של לייפר הוא רק קצה הקרחון. אם מישהו יבדוק את כל האירועים שליצמן מעורב בהם, סגן השר יהיה בחדרי החקירות עד אחרי הבחירות".

גורם לשעבר במשרד הבריאות הוסיף: "כולם מכירים את השיטה שבה ליצמן עבד, הוא טוען שהוא לא מתערב אבל המסר ברור — אשרו את הטיפול או סדרו תור. הדבר הזה מנוגד לכללי האתיקה והמנהל התקין. ליצמן מרגיש שהוא מעל החוק. אף שר לפניו לא נהג ככה. לא מעט רופאים פנו אליו כשהם אובדי עצות ולא יודעים איך לנהוג במצבים האלו".

השבוע ליצמן צפוי להיחקר שוב בלהב 433 . בעיתון צוין כי "לחצים, העברת מסרים, ואיומים הם חלק ממסכת הראיות שנאספו בידי חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה נגדו". על פי העדויות שהצטברו ליצמן העביר מסרים ואף איים על בכירים במשרדו, כי אם לא תתקבל חוות הדעת הפסיכיאטרית הקובעת שלייפר אינה כשירה לעמוד לדין – אנשים יודחו מתפקידם.

לחוקרים אף הגיע מידע לגבי אחד ממקורביו של ליצמן, שעל פי החשד היה זה שהעביר את המסרים לפחות לעובד בכיר אחד. בשבועות האחרונים מסר אותו עובד עדות במשרדי היחידה הארצית, ואישר כי היה נתון ללחצים.

במשטרה חושדים כי ליצמן גם קיים בעצמו פגישה עם אחד הפסיכיאטרים שטיפלו במקרה.

יש לציין כי בסביבתו של ליצמן התייחסו כמעט בביטול לחשדות נגדו. "הוא לא התערב בנושא ובכלל לא קשור לסיפור", אמרו מקורבים על הטענה שניסה לטרפד במרמה את הסגרתה של לייפר. "הוא שיתף פעולה באופן מלא עם החקירה, שארכה כמה שעות, והיה רגוע מאוד – כי הוא יודע שלא עשה דבר".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *