כ 30% מילדי ישראל סובלים מהשמנה ועודף משקל ובפריפריה הנתונים קרובים ל 50%

בישראל כמו בשאר העולם קיימת עלייה מתמדת בשכיחות של השמנה ומחלות כרוניות, כגון: סכרת, מחלות לב, יתר לחץ דם ועוד. מגמת עלייה זו מופיעה הן בילדים והן במבוגרים ומעוררת דאגה רבה במערכת הבריאות, החינוך והחברה כולה. הסיבות להתפתחות מחלות אילו טמונות ברובן בסביבה וכוללות תזונה לקויה והעדר פעילות גופנית. מדובר בגורמים סביבתיים אותם ניתן למנוע. אירגוני בריאות בעולם ובישראל ממליצים על התערבות בגיל צעיר, בחינוך וביישום הרגלי חיים ותזונה אשר מקדמים בריאות.
עד היום, לימודי תזונה אינם מתקיימים במסגרת תוכנית הלימודים ברוב בתיה”ס ובוודאי שלא כמקצוע חובה. כאמור קיים צורך בידע בתזונה ובניהול אורח חיים בריא, אשר הולך ועולה בשל התפשטות ההשמנה בקרב ילדים בכל גיל והופעת מחלות הקשורות להשמנה, כבר בגיל הצעיר. קיימת אמנם הכרה בקרב אנשי הבריאות וחינוך, בחשיבות אורח חיים בריא כבסיס לפתרון, אולם בפועל היישום לא קיים. היעדר אנשי מקצוע בעלי ידע עמוק ורחב בתזונה וקידום בריאות בבתי ספר אינו מאפשר הענקת חינוך מתאים לתזונה בריאה ולאורח חיים בריא.
בישראל שיעור ההשמנה ועודף משקל מתקרב בממוצע לכ 30%. בסקר האחרון שנעשה על ידי משרד הבריאות בכל הארץ בכיתות ז’ באזורי הפריפריה אחוזי ההשמנה והעודף משקל אף עולה ל 45%-49%. יש צורך דחוף בהכשרתם של אנשי חינוך בעלי בסיס ידע רחב ומעמיק בתזונה וקידום בריאות, אשר יהווה פתרון לשינוי המצב כבר מגיל צעיר. לימוד לתעודת הוראה של ביולוגיה על ידי בוגרי מדעי התזונה, יוכל להפוך את הסיסמאות למעשים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.