לקראת ראש השנה: הדג המוביל במכירות הוא האמנון

משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת ראש השנה וחגי תשרי נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 1.6 ק"ג דגים ומוצריהם, כאשר כרבע מכמות זו היא של דגים טריים, ואילו במהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת הצריכה לכ- 2.1 ק"ג לנפש.
לקראת ראש השנה במשרד החקלאות צופים פעילות שיווק מוגברת, כאשר הדג המוביל במכירות בתקופה הזו הוא האמנון, כ- 46% כמות המכירות של דגים (לפי נתוני מכירות של מרבית רשתות השיווק בשנת 2018), אחריו סלמון עם כ- 25%, במקום השלישי קרפיון עם כ- 4% ובמקום הרביעי דניס עם 3%.
כמו כן, בשנת 2018, נצרכו כ- 172,000 טון דגים ומוצריהם (במונחי דג שלם), רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-85%), 135 אלף טון מיבוא (רובו של דגים ומוצרים קפואים) ו- 21 אלף טון מייצור מקומי . הייצור המקומי של דגים נחלק לשלושה מקורות: דגים נחלק לשלושה מקורות: בריכות דגים: כ- 16 אלף טון, ספינות דייג וכלובי דגים בים: כ- 2,500 טון, דיג בים התיכון ובכנרת כ- 2,500 טון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *