מדד אפריל עלה הרבה מעבר לציפיות. האינפלציה חוזרת להרים את ראשה

בניגוד לתחזיות שצפו מדד נמוך עד אפסי, מדד אפריל כמעט נגע באחוז(!) והאינפלציה בישראל מתקרבת לתקרת היעד הממשלתי. ואיש לא שואל אם בכלל מדובר בסטגפלציה

בניגוד לכל הציפיות, מדד המחירים לצרכן עלה באפריל ב־0.8% וזה עוד לפני העלאות המחירים של השבועיים האחרונים. המדד ללא אנרגיה עלה אף הוא ב־0.8% והמדד ללא ירקות ופירות או ללא דיור עלה ב־0.9%.

עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיף תחבורה שעלה ב־3.4%; הלבשה שעלה ב־2.3%; תרבות ובידור שעלה ב־1.6%; דיור שעלה ב־0.6%; ומזון ותחזוקת הדירה שעלו ב־0.3% כל אחד. ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיף ירקות ופירות שירד ב־1.3% וריהוט וציוד לבית שירד ב־0.5%.

מתחילת שנת הכספים עלה מדד המחירים לצרכן ב־1.8%, מדד המחירים לצרכן ללא דיור עלה בשני אחוזים, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב־1.9% והמדד ללא אנרגיה עלה ב־1.5%. במילים אחרות אלמלא מחירי השכירות, הירקות והפירות, היה המדד גבוה יותר.

בשנים עשר החודשים האחרונים עלה מדד המחירים לצרכן ב־2.8% אך שיעור האינפלציה בישראל נכון למועד זה גבוה מעט יותר (ראו להלן). היא אמנם עדיין בשליטה, מתחת לתקרת היעד הממשלתי (1-3%), אך קרובה מספיק כדי לגרום לבנק ישראל לחשוב פעמיים לפני הורדת ריבית.

בניכוי עונתיות עלה מדד המחירים באפריל ב־0.4%, המדד ללא ירקות ופירות או ללא דיור (גשהוא מנוכה עונתיות) עלה ב־0.5% ומדד המחירים לצרכן ללא דיור עלה ב־0.3%. על פי נתוני המגמה לתקופה שבין ינואר לאפריל, קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן וקצב העלייה השנתי של המדד ללא דיור הגיעו ל־2.9% כל אחד. קצב העלייה השנתי של מדד המחירים לצרכן ללא ירקות ופירות וללא דיור הגיע ל־3.2%.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *