מחקר: היעילות המטורפת של הבוסטר

הנתונים מישראל מצביעים על יעילות גבוהה של מנת “בוסטר” במניעת הדבקה ובמניעת מחלה קשה; זינוק של פי 10 בהגנה החיסונית.

מדינות רבות נמצאות כיום בצומת קבלת החלטות. לאחר השפעה מיטיבה של חיסוני הקורונה במהלך 2021, גרפי התחלואה חוזרים לטפס ועמם גם מספרי החולים במצב קשה והנפטרים. מומחים ברחבי העולם מנסים להבין אם הסיבה להתחדשות התחלואה נובעת משינויים בנגיף, ובעיקר כניסתו של זן דלתא, משחיקה ביעילות החיסונים או משילוב בין השניים. כמדינה הראשונה בעולם שהגיעה לרמות חיסון משמעותיות של האוכלוסייה, וכראשונה לאמץ מדיניות רשמית של חיסוני דחף (“בוסטר”), לישראל יש נקודת מבט ייחודית להציע לעולם.

מחקר חדש של צוות חוקרים ממכון ויצמן למדע, משרד הבריאות, הטכניון, האוניברסיטה העברית, מכון גרטנר במרכז הרפואי שיבא ומכון KI, מציג יעילות גבוהה של מנת חיסון שלישית מתוצרת “פייזר” – הן במניעת הדבקה והן במניעתה של מחלה קשה. מהממצאים שהתפרסמו בכתב-העת הרפואי The New England Journal of Medicine עולה כי מנה שלישית שיפרה פי עשרה ויותר את ההגנה החיסונית של מקבליה בהשוואה למי שחוסן בשתי מנות בלבד לפני חמישה חודשים או יותר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.