
מרק עוף עם ירקות. אילוסטרציה (צילום: pixabay)
המצרכים:
- עוף שלם, נקי
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- חצי כרובית, מפורקת לפלחים
- 3 קישואים
- ראש סלרי
- בצל גדול
- פטרוזיליה
- מלח, פלפל וכורכום
הוראות הכנה:
- מכסים את העוף במים בתוך סיר ומרתיחים את המים.
- לאחר הרתיחה, הסירו את הקצף והשומן שהצטבר מהעוף.
- חתכו את הירקות והוסיפו לסיר, עד לרתיחה. שימו לב, כי הקישואים רכים ויתרככו במהירות בהרתחה, בעוד הגזר יתרכך לאט. לכן חתכו עבה את הקישואים ודק את הגזר.
- הוסיפו את הפטרוזיליה לאחר הרתיחה.
- הוסיפו מלח, פלפל וכורכום ובשלו עד רתיחה.
- לאחר הרתיחה בשלו עם מכסה סגור עוד כשעה שעה וחצי.
—
המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.
תגובות