
מרק קרם ברוקולי עם בצקניות ריקוטה של שף יוגב ירוס
המצרכים:
למרק:
- 1 שקית ברוקולי – חתוכים גס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.
- 2 שיני שום – קצוצות
- 1 תפוח אדמה- חתוך לקוביות קטנות.
- 1 בצל – קצוץ גס
- 1 ענף תימין
- 50 גרם חמאה
- מלח
- פלפל לבן
- צרור עירית – קצוצה דק
לבצקניות ריקוטה:
- 150 גרם ריקוטה מסוננת
- 2 כפות פרמזן מגורר
- 1 ביצה M
- 3 כפות קמח לבן
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל, ממליחים מעט.
- מטגנים את הבצק, תוך ערבוב, עד ששקוף (כ- 5 דקות על להבה בינונית).
- מוסיפים את השום וענף תימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
- מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
- מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך).
- מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.
הכנת הבצקניות:
- טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון).
- מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- בעזרת שתי כפות, צרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות.
- יוצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.
תגובות