מרק חומוס ודלעת בסגנון מרוקאי (צילום: יח"צ קפה גרג)
בימי החורף הקרים מומלץ לפתוח את ארוחת הצהריים או ארוחת הערב במרק מהביל, עשיר ומשביע.
השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, ממליץ על מרק מפנק לחורף: מרק חומוס דלעת, עם נגיעות המטבח המרוקאי, מתפריט החורף החדש של גרג, שניתן להכין בבית והתוצאה מושלמת וטעימה.
המצרכים:
- שמן קנולה/סויה- 100גרם
- בצל קוביות – 300 גרם
- שום פרוס- 50גרם
- סלרי קצוץ -200 גרם
- גזר קוביות – 300 גרם
- דלעת קוביות גדולות 500 גרם
- חומוס שימורים- 2 קופסאות, מסונן ושטוף
- פטרוזליה קצוצה- צרור
- כוסברה קצוצה- צרור
- מים 6 ליטר
- מלח- 25גרם
- פלפל שחור- 5גרם
- כורכום – 5 גרם
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל והשום
- מוסיפים את הגזר והסלרי
- מוסיפים את המים, דלעת, חומוס, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש בינונית עד ריכוך הגזר.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את הירוקים בסוף בישול.
- טועמים, מתקנים טעם אם צריך.
- להגיש עם כוסברה קצוצה.
בתאבון!
תגובות