רול סלמון ואבוקדו של חקלאי גרנות לקיץ (צילום: הדס ניצן)
המצרכים (לכ-4 יחידות):
- 1 אבוקדו בשל של "חקלאי גרנות"
- 2 נתחי דג סלמון
- 8 דפי אורז
- 2 גזר
- 2 מלפפון
- 1 בצל ירוק
- 2 אספרגוס חלוט
למרינדה:
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית חרדל
- 1 שן שום קצוצה
אופן ההכנה:
- בקערה מכינים מרינדה לסלמון: רבע כוס סילאן, רבע כוס שמן זית, חצי כפית חרדל ושן שום קצוצה. מערבבים היטב.
- מושחים את פרוסות הסלמון במרינדה, ממליחים ומפלפלים, צולים בתנור או בגריל עד שהוא עשוי.
- חותכים אבוקדו לרצועות וכן ירקות כגון: גזר, מלפפון, בצל ירוק ואספרגוס חלוט.
- מכינים עלי אורז על פי הוראות היצרן. מגלגלים זוג עלים ובתוכו רצועות ירק, פיסות סלמון ופרוסות אבוקדו.
- מגישים עם רוטב טריאקי.
תגובות