סין: חשש מפני האטה בייצור לפסח במפעלי המזון הכשר

"השנה נופל 'ראש השנה הסיני' בדיוק בשבועות בהם הייצור לפסח מצוי בעיצומו", מסבירים במערכת הכשרות SKS מהדרין. "לפיכך אנו חוששים שסחורה שלא יוצרה וסופקה לפני החג תתקשה להגיע למדינת היעד עד לפסח".

בשל 'ראש השנה הסיני' החל בימים אלה, קיים חשש מפני האטה משמעותית בייצור המזון הכשר לפסח המיוצר בחודשים האחרונים במפעלי המזון הכשר בסין.
החג הסיני מתפרש על פני שבועות אחדים במהלכו מפעלים רבים ברחבי סין משביתים עבודתם ועוצרים את פסי הייצור. בין המפעלים בהם נרשמת האטה בפעילות, נמצאים מפעלי מזון רבים הפזורים בבייג'ינג וסביבותיה, ביניהם מפעלי מזון המצויים תחת פיקוח כשרותי.

לדברי גורמים במערכת הכשרות SKS מהדרין בראשות האדמו"ר משאץ-אשדוד הרב דוד מוסקוביץ שליט"א, בחלק מהמפעלים מייצרים בימים אלה חומרי גלם למוצרי מזון לפסח וכל האטה בייצור עלולה להוביל לחסר במוצרי יסוד לחג הפסח.

"השנה נופל 'ראש השנה הסיני' בדיוק בשבועות בהם הייצור לפסח מצוי בעיצומו", מסבירים במערכת הכשרות SKS מהדרין. "לפיכך אנו חוששים שסחורה שלא יוצרה וסופקה לפני החג תתקשה להגיע למדינת היעד עד לפסח".

ראש השנה הסיני הוא החג המרכזי בלוח השנה הסיני במהלכו המדינה כולה נעצרת לשלושה שבועות. "נכון שהחג מתפרש על שבוע בלבד אבל על מנת לאפשר לפועלים להגיע לכפרים מרוחקים בהם הם מתגוררים משחררים אותם שבוע לפני ומאפשרים להם לחזור עד שבוע אחרי החג. כך שהעבודה מושבתת על פני שלושה שבועות".

"אין לנו כרגע אינדיקציות ברורות אשר לתפוקה שתחודש לאחר החג הסיני – בעוד כחודש", מבהירים במערכת הכשרות. "אנו מקווים שבמפעלים המייצרים חומרי גלם למזון כשר לפסח, העבודה תחודש מיד לאחר החג במלא הקצב. אולם בדרך כלל אין לנו שליטה על כך".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *