עוגת דבש – מתכון בטעם של עוד

הדיאטנית הקלינית תמר ידין חולקת מתכון לעוגת דבש שאתם חייבים לשבור עליה את הצום – אך מעולה כקינוח בכל סעודות חגי תשרי

מצרכים:

  • ביצה בינונית
  • 100 גר' סוכר לבן (ניתן להחליף בסוכר חום)
  • 100 גר' דבש
  • 30גר' שמן קנולה
  • כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • כפית קינמון
  • כף שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק חד פעמית.
  2. ערבבו בקערה היטב ביצים, סוכר ודבש. לאחר ערבוב מלא הוסיפו גם קמח, אבקת אפייה, קינמון ואבקת סודה לשתייה וערבבו היטב.
  3. הניחו את הבלילה בתבנית, פזרו מעל שקדים פרוסים ואפו בתנור למשך 30 דקות, או עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה והוא יצא יבש.

המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *