עוגת דבש. אילוסטרציה (צילום: pixabay)
מצרכים:
- ביצה בינונית
- 100 גר' סוכר לבן (ניתן להחליף בסוכר חום)
- 100 גר' דבש
- 30גר' שמן קנולה
- כוס קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- כפית אבקת סודה לשתייה
- כפית קינמון
- כף שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק חד פעמית.
- ערבבו בקערה היטב ביצים, סוכר ודבש. לאחר ערבוב מלא הוסיפו גם קמח, אבקת אפייה, קינמון ואבקת סודה לשתייה וערבבו היטב.
- הניחו את הבלילה בתבנית, פזרו מעל שקדים פרוסים ואפו בתנור למשך 30 דקות, או עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה והוא יצא יבש.
—
המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.
תגובות