
אילוסטרציה: tetiana bykovets unsplash
הידעתם? היום, השביעי לשביעי למניינם, מציינים בעולם את יום השוקולד הבינלאומי. השוקולד, שמקורו בקקאו, מכיל אנדרופינים שמשפיעים על המוח וגורמים לתחושה טובה.
ישנם מחקרים שמוכיחים ששוקולד אף תורם להגנה על הלב בכך שמפחית את הימצאותם של קרישי דם. והוא אף בעל השפעה חיובית על עיכוב הליכי זיקנה, חיזוק מערכת החיסון ועוד יתרונות בריאותיים רבים. אז אין פלא שהישראלי הממוצע אוכל בממוצע 3.5 ק"ג שוקולד בשנה.
יצרנית שוקולד גרמנית בשם 'ריטר ספורט' מפרסמת הבוקר נתוני מחקר שערכה אודות הרגלי צריכת שוקולד טבעוני במדינות שונות בעולם. מהמחקר עולה כי ישראל נכנסה לרשימת המדינות המובילות בעולם בצריכת שוקולד טבעוני.
עוד עולה מהמחקר כי במדינות המובילות בעולם בצריכת שוקלד טבעוני, שהן ארה"ב, אוסטרליה, ישראל ובריטניה, חלה עלייה של יותר מ־22% בצריכת שוקולד טבעוני, כשאנגליה מובילה במדינות אירופה עם צריכה של כ־30%. בישראל מצביעים הנתונים על עלייה מתמדת בצריכת השוקולד הטבעוני.
עוד במחקר: חובבי השוקולד בישראל קוראים ספרים (37%); אוהבים לטייל יותר בטבע (38%); מגדירים עצמם פעילים בתחומי הספורט (35%) ואוהבים חיות (27%).
תגובות