פער התשואות בין אג"ח ישראליות לאמריקאיות כבר הגיע למאה נקודות בסיס

כלכלני בנק הפועלים סבורים שבנק ישראל לא יוכל להוריד ריבית בקרוב כפי שעשו בנקים מרכזיים רבים במדינות המערב. ומוסיפים: הסיכון לאינפלציה גבוהה מ־3% – עלה

כלכלני בנק הפועלים מתייחסים כמובן בסקירתם השבועית לחשש מפני הסלמה במצב הביטחוני וכותבים כי חשש זה מאפיל על הצפי למיתון בעולם. הם מסבירים שההמתנה למתקפת נגד של חיזבאלל-ה או איראן הזניקה את פרמיות הסיכון של המדינה והחלישה את השקל בשבוע החולף. נזכיר שהדולר הגיע לרגעים ל־3.86 שקלים במסחר הרציף. השער היציג נכון להיום עומד על 3.8 כשאך לפני שבועיים עמד על 3.61 שקלים לדולר.

עוד מציינים כלכלני פועלים כי השכר הממוצע במשק עולה בקצב מהיר שאינו עולה בקנה אחד עם יעד האינפלציה. "בסט הנתונים הנוכחי, אנו סבורים שהסיכונים לאינפלציה הגבוהה מ־3% עלו", כותבים בפועלים. הם מתייחסים גם לנתוני הצמיחה המשק וכותבים: "האינדיקטורים הכלכליים מצביעים על צמיחה נמוכה ברבעון השני של השנה. המתיחות הביטחונית, מלווה ברמה גבוהה של אי־ודאות והיא צפויה להערכתנו להעיב גם על נתוני הרבעון השלישי. צמיחת המשק צפויה להערכתנו להיות נמוכה מאחוז השנה".

מומלץ לגזור ולשמור כדי לבחון את הדברים בעוד פחות משלושה חודשים. בכל מקרה, בפועלים סבורים שבנק ישראל לא יוכל להצטרף בקרוב לטרנד הפחתות הריבית בעולם ומציינים את העובדה שבסוף שבוע המסחר האחרון, טיפס פער התשואות בין ישראל לארצות הברית באגרות חוב לטווח של עשר שנים לכ־100 נקודות בסיס שהם אחוז אחד. עם זאת, אין לשכוח את החוב המפלצתי שנושא על גבו כל בית אב אמריקאי (כ־104 אלף דולר), את מיליוני המהגרים הבלתי חוקיים ואת נתוני התעסוקה שהתפרסמו באחרונה מהם עולה שמצבה של כלכלת ארצות הברית פחות טוב מציפיות הכלכלנים בארה"ב.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *