
הדיון בוועדה. צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב
להלן מעט ממה שקרה השבוע בוועדות הכנסת ובמליאה:
חצי מיליון אנשים במצב מלחמה
פרויקטור הצפון, אלוף במיל' אליעזר מרום (צ'ייני), השתתף בדיון משותף לוועדת החוץ והביטחון והוועדה לביקורת המדינה, ואמר: "חייהם של חמש מאות אלף אנשים אינם חיים. חזרת התושבים לצפון חייבת לכלול מהפכה ערכית ביחס לתושבי הצפון. אנחנו צריכים להכיר בעניין שיש אוכלוסייה שנמצאת באזור מלחמה ומאוימת יום-יום".
עד 30 אלף שקל לטיפול ושיקום
בדיון של הוועדה לפניות הציבור בראשות חבר הכנסת יצחק פינדרוס (יהדות התורה) הוצג מתווה פיצוי לקרובי משפחות של נפגעים ולאנשים שנכחו באזורי הקרבות בשמחת תורה. לפי המתווה שגיבשה הוועדה הציבורית של משרד האוצר יינתנו מענקים בהיקף של מיליארד שקלים. אנשים שנכחו באזורי הקרבות יקבלו תגמול כספי חד־פעמי שיכול להגיע ל־28,720 שקלים וסל טיפול ושיקום שיכול להגיע לשווי 30,000 אלף שקלים.
"לא יכולה להבטיח שלא ייפגעו תלמידים"
את הדברים אמרה מנהלת מחוז צפון במשרד החינוך בוועדת החינוך של הכנסת שעסקה בהיערכות ובמענה של משרד החינוך לתלמידים מיישובי קו העימות שלא פונו. נציגת פיקוד העורף לא ידעה להתחייב מתי ימוגנו מוסדות החינוך בצפון. יושב־ראש הוועדה חבר הכנסת יוסף טייב (שס): "אי אפשר להגיד לתשעה־עשר יישובים להישאר שם, להמשיך להביא את הילדים בצירים מסוכנים ולהגיד להם תסתדרו".
שיטור עירוני גם במועצות אזוריות
הוועדה לביטחון לאומי אישרה השבוע את הצו לייעול האכיפה והפיקוח העירוניים ברשויות המקומיות המשנה את התוספת הראשונה לחוק כך שיכללו בו שלוש מועצות אזוריות ביישובי עוטף עזה: אשכול, חוף אשקלון ושער הנגב. יושב־ראש הוועדה, חבר הכנסת צביקה פוגל (עוצמה יהודית): "בניית מערך שיטור מועצתי בשלוש מועצות אזוריות שהיו במוקד הטבח, יסייע ויעניק לתושבים שחוזרים הביתה ועוברים תהליך שיקום חוסן וביטחון אישי וציבורי".
בין 7,300 שקלים ל־50 אלף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק הביטוח הלאומי שמעגן בחוק את התגמולים החודשיים שניתנים כתחליף שכר לחטופים ולנעדרים. גובה התגמול נקבע על פי הכנסתו הממוצעת של החטוף או הנעדר בשלושת החודשים שקדמו למועד החטיפה או ההיעדרות, והוא נע בין 7,300 שקלים ל-50,000 שקלים. יושב־ראש ועדת העבודה והרווחה, חבר הכנסת ישראל אייכלר (יהדות התורה) אמר: "מה שאנו יכולים לעשות זה לפחות לתת למשפחות ולחטופים את העזרה והסיוע".
משרדי הממשלה לא מתואמים
ועדת הבריאות קיימה השבוע דיון שעסק במצוקת משפחות חיילי המילואים. מנכ"ל משרד הרווחה הודה בדיון שמערכת הרווחה אינה יודעת לתת מענה למשפחות אלו וכך גם נציג אגף בריאות הנפש במשרד הבריאות, שהודה כי משפחות חיילי המילואים לא מוכרות כאוכלוסייה ייחודית וייעודית. יושב־ראש הוועדה חבר הכנסת יוני משריקי (שס) אמר: "המלחמה הממושכת מביאה אתגרים מורכבים על החיילים ומשפחותיהם, משרד הביטחון חייב לשאת באחריות גם להן".
עוד פרק בחוק לגיוס חרדים
הדיון בוועדת חוץ וביטחון התמקד בסעיפי החוק שנוגעים לתנאי דחיית השירות. אחד מהם קובע את התנאים הפרטניים לדחיית השירות: שעות הלימוד בישיבה, איסור עיסוק נוסף במהלך הלימודים בישיבה או בכולל, חובת התייצבות ורישום, הצהרת תלמיד ישיבה, הצהרת בעל תפקיד בישיבה, ותנאים נוספים שיכול לקבוע שר הביטחון.
תקציב להתמודדות עם שריפות
חלק מעודפי התקציב שאושרו להעברה על ידי ועדת הכספים בראשות חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) נועדו לרכישת ציוד להתמודדות עם השריפות בצפון ובינוי תחנות כיבוי. העברות נוספות נועדו למתן פתרונות דיור זמניים לתושבי חבל התקומה ולשיקום יישובי הקבע. כספים נוספים שהועברו נועדו לתפעול ורכש של שירות בתי הסוהר, שכר ורכש המשטרה, אבטחת מוסדות חינוך והתחייבויות בהתאם להתמודדות עם אירועי המלחמה.
לוחית זיהוי לדו־גלגלי חשמלי
ועדת הכלכלה בראשות חבר הכנסת דוד ביטן (הליכוד) אישרה השבוע את בקשת משרד התחבורה לאפשר אכיפת חובת התקנת לוחית זיהוי על קורקינטים ואופניים חשמליים שהחלה היום (חמישי). מהראשון בספטמבר יוכלו פקחים להטיל קנסות בסך 100 שקלים בגין אי התקנת לוחית זיהוי. בעוד שנה יגדל הקנס ל־500 שקלים ובעוד שנתיים יעמוד הקנס על 750 שקלים.
תגובות