השף מסימיליאנו די מתאו (צילום: אנטולי מיכאלו)
ריזוטו הוא מאכל איטלקי מסורתי עשיר, בעל מרקם קרמי, והסוד להכנת ריזוטו טוב מתחיל בבחירת סוגי גבינות מיוחדות ואורז נכון.
לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית, יוצאת בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי, זוכה "מאסטר שף", מסימיליאנו די מתאו שחושף את המתכון הבייתי שלו להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה המתבסס על גבינות איטלקיות:
ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה
המצרכים:
- אורז ארבוריו או קרנרולי 300 גרם
- גבעול סלרי
- 1 גזר חתוך לאורכו
- חצי כוס יין אדום
- בצל גדול חצוי בקליפתו
- בצל שאלוט קצוץ
- קופסת פטריות טריות חתוכות גס (בגודל סנטימטר)
- 50 גרם חמאה
- 150 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגוררת
אופן ההכנה:
- מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר והבצל סיר עם 3 ליטר מים.
- קוצצים את בצל השאלוט, מטגנים אותו עם מעט חמאה, מוסיפים את האורז ומערבבים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את היין, מערבבים, מבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים ביחד 2 דקות, מוסיפים מצקת מציר מהירקות ומנמיכים.
- לסרוגין מוסיפים כל פעם מעט מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ולבסוף מוסיפים את הגבינה טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.
תגובות