שמעתם על יום האבוקדו הבינלאומי? גם אם לא, קבלו מתכון לסלט טעים

בלוח השנה ישנן די והותר ימים לכל פרי וירק. ביום רביעי הקרוב יחול יום האבוקדו הבינלאומי. לכבודו מוגש לכם מתכון לסלט קייצי עם ויניגרט אבוקדו שישדרג כל ארוחה

ביום רביעי הקרוב, ה־31 ליולי למניינם, יחול "יום האבוקדו הבינלאומי". כן. יש יום כזה. לרגל האירוע, מגישים 'חקלאי גרנות' מתכון לסלט קייצי ורענן עם ויניגרט אבוקדו. הסלט קל הכנה, טעים ומתאים לארוחת בוקר או ערב, מנת ביניים או כתוספת לארוחה

מצרכים (לשתי מנות):

2 לבבות חסה

לרוטב:

1 אבוקדו מוכן לאכילה

1 שן שום

1/2 כפית חומץ בן יין

1/4 כוס שמן זית

5 גבעולי בצל ירוק פריכים

1 לימון סחוט למיץ

קורט מלח אטלנטי

לקרוטונים:

2 פרוסות לחם (רצוי חלה)

1 לימון פרסי

3 שיני שום מעוכות בקליפתן

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל רכיבי הרוטב: אבוקדו, שום, חומץ, שמן זית, בצל ירוק, קורט מלח ולימון.

מכינים את הקרוטונים: מערבבים את שמן הזית עם שן השום המעוכה והלימון הפרסי ומברישים את פרוסות הלחם. חותכים את הפרוסות לקוביות ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד שהן מזהיבות. מומלץ להקפיץ אותן מידי פעם בתבנית כדי שיזהיבו מכל הצדדים.

מרכיבים את הסלט: מפרקים את לבבות החסה על ידי הפרדת העלים. קורעים את העלים לפיסות, כל עלה לכ־3 חלקים ושמים בקערת הגשה. מניחים על החסה את הקרוטונים, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *