בדרך לבחירות: גנץ מתגרה בנתניהו ומקים ועדה לבדיקת פרשת הצוללות

שר הביטחון בני גנץ החליט להקים ועדת בדיקה ממשלתית לחקר רכש הצוללות וכלי השיט, שר הביטחון מינה את השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב לעמוד בראשות הוועדה.

בדרך לבחירות? שר הביטחון בני גנץ החליט להקים ועדת בדיקה ממשלתית לחקר רכש הצוללות וכלי השיט, שר הביטחון מינה את השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב לעמוד בראשות הוועדה.

‏יו"ר הוועדה לביקורת המדינה עפר שלח הגיב על הקמת ועדת הבדיקה לפרשת הצוללות: "זו הייתה אחת מהבטחות הבחירות שלנו בכחול לבן, אחר כך כחול לבן הצביעה נגד. זו אמנם ועדה מוגבלת יותר אבל לפחות תהיה לה אפשרות להוציא את האמת לאור".

בהודעה מטעם משרד הביטחון נאמר כי ההחלטה התקבלה "לאחר שבועות של עבודת מטה שהתקיימה בשבועות האחרונים במשרד הביטחון ובהתאם לסמכותו על פי סעיף 8א לחוק הממשלה".

לאור התייעצויות אלו והמידע העדכני שאליו נחשף, הגיע גנץ למסקנה, כי ועדת בדיקה של משרד הביטחון תוכל לשפוך אור על חלק מהתהליכים שהביאו לרכש הצוללות וכלי השיט, לבחון את הנהלים ואופן ביצוע ההתקשרויות", נמסר.

גנץ החליט למנות את השופט בדימוס אמנון סטרשנוב לעמוד בראש הוועדה.

סטרשנוב כיהן כשופט בבית המשפט המחוזי בת"א, כפרקליט צבאי ראשי וכשופט צבאי. סטרשנוב אף כיהן בעבר כנשיא המוסד הישראלי לבוררות עסקית וכיום הוא כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל ועוסק בבוררות ובגישורים.

לצידו, מינה השר חברים נוספים לוועדה: יעל גריל, לשעבר מנהלת הרכש במשרד ראש הממשלה ומנהלת היחידה הכלכלית של מנהל הרכש במשרד הביטחון, ואלוף (במיל') אברהם בן שושן, מפקד חיל הים ונספח משרד הביטחון בוושינגטון לשעבר.

גנץ קצב לחברי הוועדה לוח זמנים של ארבעה חודשים להגשת הדו"ח הסופי. שר הביטחון הנחה את חברי הוועדה לעבוד מול הדרג המקצועי במשרד הביטחון והדגיש בפניהם, כי הם נדרשים לבצע את עבודתם באופן עצמאי, ללא מעורבות הדרגים הפוליטיים. כמו כן, הדגיש גנץ כי מסקנות הוועדה, לאחר ביצוע עבודת ביטחון המידע הנדרשת, יפורסמו באופן שקוף לציבור.

בכתב המינוי שהכין גנץ לוועדה, מפורטים הנושאים הבאים שייחקרו:
– הפרוצדורה בהליכי הרכש של מערכת הביטחון בנוגע לספינת המגן סער 6 והצוללות.
– ממשקי העבודה בין כל הגורמים העוסקים ברכש ובהם, מערכת הביטחון, משרד ראש הממשלה והמועצה לביטחון לאומי.
– תחומי האחריות של צה"ל בהליכי הרכש של מערכת הביטחון.
– מעמדם של מתווכים בעסקאות רכש ובעסקאות ייצוא של מערכת הביטחון.

אודות חברי הוועדה:
• השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב כיהן כשופט בבית המשפט המחוזי בת"א, כפרקליט צבאי ראשי וכשופט צבאי. סטרשנוב אף כיהן בעבר כנשיא המוסד הישראלי לבוררות עסקית וכיום הוא כנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל ועוסק בבוררות ובגישורים.
• אלוף (במיל') אברהם בן שושן כיהן כמפקד חיל הים ובמהלך תקופת כהונתו, נוהל פרויקט הרכש של ספינת הסער 5 והדולפין. בן שושן כיהן גם כנספח משרד הביטחון בוושינגטון וכמנכ"ל משרד העבודה והרווחה. עוד מילא בן שושן שורה של תפקידים במערכת הביטחון.
• יעל גריל, כיהנה עד לאחרונה כמנהלת מחלקת הרכש במשרד ראש הממשלה. בעברה מילאה שורה של תפקידים בנושאי רכש במערכת הביטחון, ביניהם: מנהלת היחידה הכלכלית של מנהל הרכש במשרד הביטחון ומנהלת היחידה הכלכלית של משלחת הרכש של משרד הביטחון בניו-יורק.

בליכוד הגיבו בזעם על החלטת גנץ שתגרור לבחירות. יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר תקף את שר הביטחון ואמר כי "החלטתו של גנץ להקים ועדת בדיקה בעניין הצוללות היא לא פחות מהתרסה כנגד הליכוד והעומד בראשו". עוד הוסיף זוהר כי "למרות שגנץ מודע היטב לכך שאין לנתניהו יד ורגל בסיפור הצוללות הוא פועל כדי להכפיש את שמו תוך כדי סיכון שלמות הקואליציה. היום קיבלנו עוד הוכחה שגנץ גורר בכוח את ישראל לבחירות בעיצומו של משבר עולמי. צר לי כי במקום לסייע לרה"מ במאמצים להביא חיסונים לאזרחי ישראל, גנץ עוסק בניסיון להחזיר אליו מנדטים של כמה שונאי נתניהו".

ח"כ אסנת מארק, הצטרפה למתקפה על גנץ וצייצה בטוויטר: "אחרי התרגיל שלו עם מינוי המנכ"ל במשרד הרזרבי, גנץ היה צריך לשלם לניסקורן במזומן. ניסקורן רוצה להטביע את כולנו לבחירות וגנץ צולל אחריו".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *