אוכל
מרק בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי)
מאת: איציק סודרי
פרווה | זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי בסולם איציק: 4
מרכיבים –
• 2 קילו בטטה קסביה
• 2 תפו”א
• צרור כוסברה
• ראש סלרי
• זרעי כוסברה
• כוס מיץ לימון סחוט טרי
• קצת שמן (אצלי הכל לפי העין)
• פלפל שחור גרוס
• צ’ילי גרוס חריף
• מלח גס
הכנה –
לחתוך לקוביות את הבטטה קסביה, התפו”א, והראש סלרי. שמן מלח ופלפל. להכניס לסיר ולכסות במים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש לפחות ל-45 דקות.
להוסיף את הכוסברה הקצוצה, זרעי כוסברה והצ’ילי החריף. לטחון ולהוסיף נוזלים לפי הצורך. להביא לרתיחה שוב ולהוריד לאש נמוכה לעוד חצי שעה. בתיאבון
תגובות