השר פרץ: "צריך להגביר את האכיפה ולוודא שבעלי המסעדות יעמדו בתנאים"

"באזורים אדומים להגביל את אחוזי התפוסה עד לסגירת המסעדה לאותה תקופה"

שר הכלכלה והתעשייה,עמיר פרץ , נפגש היום עם נציגי איגוד המסעדות , במטרה לשנות את הנחיות התו הסגול, והורדת תנאי הסף בירידת המחזור לקבלת פיצוי.

לדבריו: "המתווה הנוכחי הקובע באופן גורף את מספר הסועדים ללא התייחסות לגודל המסעדה והאם היא בעיר ירוקה או אדומה הוא שגוי ולא הוגן.
המתווה צריך להתייחס למרחק בין השולחנות שיהיה 2 מטרים בחלל סגור ו 1.5 מטרים בחלל פתוח. בנוסף, צריך להתייחס לאחוז התפוסה במסעדה בהתאם למצב התחלואה באזור המסעדה. באזורים ירוקים, יש לאפשר אחוזי תפוסה גבוהים יותר ובאזורים אדומים להגביל את אחוזי התפוסה עד לסגירת המסעדה לאותה תקופה.
במקביל, צריך להגביר את האכיפה ולוודא שבעלי המסעדות יעמדו בתנאים".

השר פרץ, התייחס גם להחלטה הקובעת ירידה של 40% במחזור על מנת לקבל את הפיצוי מהמדינה ואמר: "ירידה של 40% במחזור של מסעדה, דינה סגירת המסעדה. יש להחזיר את גובה הירידה ל25% כפי שהיה בשלוש הפעימות הראשונות, על מנת לאפשר לבעלי המסעדות להמשיך ולהשאיר את המסעדות פתוחות. יחד עם שילוב המודל הגרמני , כלומר חל"ת גמיש, אנו נאפשר לבעלי מסעדות רבים לשמור על פרנסתם ופרנסת עובדיהם".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *