ישראל עמדה בהצלחה בביקורת ארצות הברית למפעלי הבשר

הושם דגש רב על רווחת בעלי החיים, ולצד זאת נבחנה גם נוכחותן של השאריות הכימיות, התרופות וחומרי הדברה האסורה במוצרים

לאחר שלושה שבועות אינטנסיביים, בהם מבקר מטעם השלטונות בארצות הברית בדק את השירותים הווטרינריים במטה, הרופאים המרחביים, מעבדות וחמישה מפעלי בשר (משחטות ומפעלי בשר עוף) המאושרים לייצוא תוצרת לארה"ב (וברובם גם לאירופה) – ניתן להכתיר את הבדיקה כהצלחה. הבדיקה הזו היא חלק מביקורת שגרתית שמבצעת ארצות הברית בכל המדינות המייצאות בשר למדינה. הביקורת האחרונה שנערכה בישראל על ידי נציגי ארצות הברית התקיימה לפני כשנתיים, בתחילת שנת 2018. במהלך הביקורת, המבקר האמריקאי בחן את מקצועיות המפעלים ובה בעת את הפיקוח הווטרינרי בכל הנושאים הקשורים לתנאי ייצור נאותים ובטיחות המזון לצרכן, ומצא כי מערך הפיקוח של השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות במפעלי הבשר מקצועי וברמה גבוהה. יתר על כן, הושם דגש רב על רווחת בעלי החיים, ולצד זאת נבחנה גם נוכחותן של השאריות הכימיות, התרופות וחומרי הדברה האסורה במוצרים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *