נפש בריאה בגוף בריא: מתי כדאי לעשות את "ההליכה היומית"?

באילו שעות מומלץ להגיע להתעמל או להגיע לחדר הכושר כדי לעלות את מסת השריר? ואיך יגיב הגוף שלכם לאימון בבוקר ומה תרוויחו מאימונים דווקא בסיום יום העבודה // מחקר

מתי עדיף: בבוקר או בערב? נראה שהשאלה הזאת, מעסיקה את קהל המתאמנים והמתעמלים כמעט מהיום שבו המציאו את האימונים הגופניים, אלא שאז עוד לא היו מחקרים, ועכשיו – כבר יש.

כבר עכשיו נקדים ונאמר שהתשובה הנכונה היא אישית וצריכה להתאים לכם, ושהזמן הטוב ביותר להתאמן הוא זה שאכן תתאמנו בו. עם זאת, אם אתם רוצים לדעת איך יגיב הגוף שלכם לאימון בבוקר ובערב, ולאילו מהמטרות טוב יותר להשכים קום ואילו יעבדו מצוין בשבילכם דווקא בסיום יום העבודה – כדאי שתתוודעו לנתונים הבאים:

אימונים בערב:

אימונים בערב גוררים איתם יותר מסת שריר: כמה מחקרים, ביניהם מחקר שפורסם ב־ 2016 בכתב העת Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, מראים שמסת השריר נבנית יותר טוב בשעות הערב. ייתכן שהסיבה לכך נעוצה בעובדה שבשעה זו היחס בין ההורמון התורם לבניית שריר, הטסטוסטרון, להורמון המעורב בפירוק שריר, הקורטיזול, אידיאלי עבור בניית השריר. 

שיפור בביצועים: הביצועים שלכם, הן באימון אירובי והן באימון כוח, עשויים להיות טובים יותר בערב. אתם תחושו שקל יותר להרים משקלים ושזמני הריצה או הרכיבה שלכם קצרים יותר. ככל הנראה זה נובע מכך שחום ליבת הגוף (אצל מרבית האנשים) עולה בשעות האלה וגורם לעלייה בגמישות המפרקים, במוליכות העצבית, בקצב המטבולי, בהזרמת הדם לשרירים וגם לשיפור ביכולת האנאירובית – וכל אלה כמובן יכולים לשפר את הביצועים שלכם. כמו כן, ככל הנראה פרופיל ההורמונים בשעות האלה משרת גם הוא את המטרה הזאת. 

אימוני בוקר: 

ירידה בלחץ הדם: מחקר שהוצג ב־2011 בכנס השנתי של הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט (ACSM), הראה שאלה שפותחים את הבוקר באימון נהנים מהורדה משמעותית של לחץ הדם שלהם (כ־10%) במשך היום, ואף יותר מכך במשך הלילה. ייתכן שזה נובע מהעובדה שרמות הקורטיזול בדם בשעות האלה גבוהות יותר והפעילות תורמת להפחתה שלהן בגוף וכתוצאה מכך מביאה לירידה בלחץ הדם.

שינה טובה יותר: אותו המחקר, וכן מחקר נוסף שנערך על נשים מבוגרות והתפרסם בכתב העת Sleep ב־2003 ובחן מה השפעתה של הליכה בת 30 דקות בשבע בבוקר (אפילו אם רק שלוש פעמים בשבוע), מראים שמתאמני הבוקר נרדמים מהר יותר בלילה וגם זוכים לבוסט של הורמון גדילה בזמן השינה. עם זאת, שנתם של מתאמני הלילה יכולה גם היא לזכות לעתים להעמקה.

שריפת קלוריות ועידוד ירידה במשקל: לפי מחקר שפורסם ב־2013 בכתב העת British Journal of Nutrition, אנשים שמתאמנים לפני ארוחת הבוקר מוציאים יותר אנרגיה ונוטים לשרוף 20% יותר שומן (אבל זה לא מומלץ לכולם, אלא רק לאלה שאינם חשים צורך לאכול על הבוקר). בנוסף, נמצא כי אחרי אימון שחרית נוטים לאכול פחות בארוחת הבוקר, וכנראה גם חילוף החומרים זוכה לתמרוץ גדול יותר שנמשך לאורך כל היום.

התמדה: על פי האיגוד האמריקאי לפעילות גופנית, מתאמני הבוקר מתמידים יותר בפעילות. זאת ככל הנראה משום שבשעות האלה עוד לא הגיעו כל האירועים שגורמים לנו להבריז מהאימון, כמו היום הקשה בעבודה, שיעורי הבית בדקה ה־90 של הילדים, כאב הראש האימתני ושאר אירועי החיים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *