קציצות עוף ברוטב עגבניות

מנה ביתית מופלאה ומשביעה שלא תרצו להפסיק לאכול

 4-6 קציצות (תלוי בגודלן)

מצרכים:

• 600 גרם עוף טחון

• 2 ביצים • 3 כפות שיבולת שועל

• 2 בצל לבן קצוץ דק • 4 שיני שום

• כוס פטרוזיליה

• מלח ופלפל (לפי הטעם)

• 1/2 כפית צ׳ילי גרוס

לרוטב:

• 2 בצל לבן קצוץ דק • 4 שיני שום

• פחית רסק עגבניות 100% עגבניות

• כף שמן קוקוס

• 2 פלפלים אדומים (אופציונאלי)

• פלפל חריף

אופן הכנה:

רוטב:

1. בסיר גדול, מקפיצים את הבצל

עם כפית שמן קוקוס (או שמן זית אם זה ממש מבאס אתכם), מוסיפים את השום והצ’ילי עד

להזהבת השום והבצל.

2. מוסיפים את הפלפל האדום

עד להתרככות ומוסיפים

את רסק העגבניות,

מלח ופלפל, ונותנים לרוטב להתבשל.

3. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

4. בינתיים, מכינים את הקציצות. •

קציצות:

1. מקפיצים את השום והבצל עם חצי כפית שמן קוקוס/זית – עד להזהבתם!

1. בקערה ממש גדולה – מערבבים את הביצים ומוסיפים את שאר הרכיבים ולבסוף את הבצל והשום שהזהיבו והתקררו מעט. מערבבים היטב.

2. מניחים את תערובת הקציצות במקרר ל-20 דקות להתקשות.

3. מוציאים את הקערה מהמקרר, מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות.

3. כשהרוטב מבעבע מכניסים אליו את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה

עד שהקציצות מתבשלות מבפנים. תטעמו

 

ולמי שאין כוח להכין רוטב עגבניות: ניתן לאפות את הקציצות בתנור , למשך 30 דקות פלוס מינוס בחום של 180 מעלות.

המתכון באדיבות עדי אנוך מ D.keeper

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *