רגע לפני ל"ג בעומר, עובדות מעניינות על מרשמלו

חשבתם שמרשמלו זה רק לילדים? תחשבו שוב. במסעדות יוקרה בפריז ובניו-יורק מגישים מרשמלו כקינוח יוקרתי בסוף הארוחה. שפים נחשבים מכינים אותו בעצמם בטעמים ובצורות שונות. המרשמלו כממתק מכיל 0% שומן, 90 שניות במדויק! יעניקו לכם את המרשמלו המושלם // מתכון: סמור'ס, מרשמלו על מקל

 

עובדות מעניינות על  מרשמלו:

  • מרשמלו- מקור השם הינו צרפתי- מארש בצרפתית משמעותו: ביצה. זאת בשל העובדה שהצמח ממנו עשוי המרשמלו גדל בביצות בצרפת ו- מלו (mellow) משמעותו באנגלית רך.
  • המדינה בה נמכרת כמות המרשמלו הגדולה ביותר הינה ארה"ב. 41 מליון טונות של מרשמלו, שזה משקל של 1,286 לווייתנים אפורים, שזה ממש הרבה מרשמלו, ומוציאים על כך כמעט 125 מיליון דולר. עכשיו תארו לכם איזו מדורה גדולה צריך בשביל כל המרשמלו הזה…
  • המרשמלו מסתובב בעולם כבר יותר מ-4000 שנה אבל לישראל הוא הגיע רק לפני 34 שנים. המרשמלו הוצג לראשונה בישראל בשנת 1985. חברת כרמית החלה בייצורו בצבעי ורוד ולבן. הצבע הורוד ממחיש את היותו ממתק והוא האהוב ביותר על הצרכן הישראלי עד היום.
  • מבין כל הממתקים, מהווה המרשמלו ממתק אטרקטיבי בקרב שומרי המשקל, בשל היותו דל בקלוריות. (בחבילה של 100 גרם מרשמלו יש כ- 320 קלוריות. לשם השוואה- בשוקולד יש כ- 550 קלוריות ל- 100 גרם (!).
  • למרות הגדרתו של המרשמלו כ"ממתק" הוא מכיל 0% שומן.
  • המרשמלו מתאים לחולי ציליאק מאחר ואינו מכיל גלוטן.
  • המצרים הקדמונים בשנת 2000 לפנה"ס היו הראשונים ליהנות מהמעדן הנימוח והרך שקרוי היום- מרשמלו. בזמנו זה היה מעדן מיוחד ומפנק השמור רק לבני מלוכה ולאלים.

טיפים לצלייה מושלמת של מרשמלו:

  1. אל תכניסו את המרשמלו לתוך האש. הוא יישרף, דאגו שהוא יהיה כ 10 ס"מ מעל האש.
  2. 90 שניות במדויק! יעניקו לכם את המרשמלו המושלם, רך ונוזלי בפנים ופריך מבחוץ
  3. רצוי להרטיב את השיפוד לפני שמשפדים את המרשמלו, כך הוא לא ידבק ויחליק בקלילות, כמו כן ניתן להרטיב במעט מים את המרשמלו בעצמו וכך הציפוי יצא יותר קריספי.

סמור'ס, מרשמלו על מקל

רשימת מצרכים ל-20 שיפודי מרשמלו:

30 יח' מרשמלו ורוד לבן

100 גרם שוקולד מריר 60% של כרמית

2 כפיות שמן קוקוס

6 ביסקוויטים לוטוס גרוסים

אופן ההכנה:

  1. משפדים 20 יחידות מרשמלו ומשאירים את קצה השיפוד מבצבץ כלפי מעלה.
  2. ממיסים שוקולד ושמן קוקוס.
  3. טובלים את המרשמלו בשוקולד המומס ועוטפים מכל הצדדים, מניחים לשאריות שוקולד לטפטף. כאשר נשארת רק שכבת השוקולד החיונית מצפים בפירורי לוטוס מכל הצדדים ומניחים להתקשות.
  4. חותכים את עשר חתיכות המרשמלו הנותרות לחצי ונועצים בקצהו של כל שיפוד.
  5. בעזרת ברנר או להבת גז או אפילו מצית שורפים את המרשמלו החשוף ומגישים.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *