"שריפה יותר גדולה מאסון הכרמל"

מתחילת המערכה ביצעו מטוסי הכיבוי למעלה מ-500 גיחות מבצעיות להגנה ובלימת חזית האש.

כמאה וחמישה צוותים של באות והצלה פועלים כעת בשטח. כשלצידם שכם לשכם גם אנשי רט"ג, קק"ל, פקער, חיל האוויר ואף לוחמי אש מהרשות הפלסטינית מתחנות רמאללה ויריחו.
2 מטוסי כיבוי של כב"ה משתתפים בתקיפת מוקדי האש כדי לייצר קווי הגנה סביב היישובים.

בשעה 18:00 יבצע מטוס שמשון (הרקולס) של חיל האויר הטלה של חורי בערה מעל לאיזור בו מתנהלת הלחימה באש.

מתחילת המערכה ביצעו מטוסי הכיבוי למעלה מ-500 גיחות מבצעיות להגנה ובלימת חזית האש.

מאות מפקדים ולוחמים פרוסים בשטח ופועלים ללא לאות לכיבוי מוקדי אש בגזרות השונות בדגש על גבעת יערים, נחל כיסלון והר איתן שם מתפתחת אש משמעותית.

עד כה עלו באש כ 25,000 דונם. 1000 יותר מאסון הכרמל.

"חלון הזמן הקריטי מבחינתנו היה בין השעות 13:00-17:00 בהן הרוח נשבה בעוצמה. בפרק זמן זה הכוחות היו דרוכים וערוכים לכל התעצמות של מוקדי השריפה.", אומרים בשירותי הכיבוי.

טפסר ניסים טויטו, מפקד מחוז ירושלים: "אני שב עכשיו מסיור תצפית מעל לאיזורי הלחימה באש. המראות קשים. ראיתי איך הריאה הירוקה של מחוז ירושלים הולכת ומשחירה תחת הלהבות. לא צריך להיות בוטניקאי גדול כדי להבין שתידרשנה עשרות שנים על מנת לשקם את אשר אבד. השטח הגדול שנשרף בהרי ירושלים גורם גם לזיהום אוויר כבד בישובי הסביבה וגם לנזק אקולוגי לטווח ארוך.

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, סיימה לפני שעה קלה הערכת מצב בחפ"ק השריפות בהרי ירושלים, יחד עם מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה גלית כהן, סמנכ"לית בכירה לתעשיות שולי נזר, מנהל מחוז ירושלים במשרד להגנת הסביבה שוני גולדברגר ואנשי מקצוע נוספים.

השרה תמר זנדברג קיבלה תמונת מצב עדכנית אודות רמות זיהום האוויר, הטיפול במפגעי האסבסט שנוצרו בשל השריפות, וכן על הנזק שנגרם לבעלי החיים, לטבע ולמערכות האקולוגיות. כמו כן, השרה זנדברג קיבלה עדכונים מהשטח מנציב כבאות והצלה, רב-טפסר דדי שמחי, וכן ממפקד מחוז ירושלים במשטרת ישראל, ניצב דורון תורג׳מן.

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג: "מיום ליום נזקי האסון מתבהרים לנו יותר, וכבר עכשיו ברור לנו שמעבר לפגיעה הקשה ברכוש ובבריאות, יש נזקים עצומים ואיומים לסביבה. מרחבים שלמים של מערכות אקולוגיות מתפקדות הושמדו כליל, ובעלי חיים רבים מצאו את מותם בין הלהבות. החורבן כאן הוא בלתי נתפס, ואין ספק שלטבע בהרי ירושלים יהיה קשה מאוד לשקם את עצמו".

"לאחר שהשריפות ישככו, נתחיל בעבודה אינטנסיבית במשרד להגנת הסביבה. נבצע מיפוי מלא על מנת להבין את היקף הנזקים שנגמרו לסביבה ואת עוצמתם, ועל בסיס המידע נכין תכנית שיקום למערכות הטבעיות שנפגעו באופן אנוש"

"שינויי האקלים יהפכו את האירועים הללו לתכופים ועוצמתיים יותר. על הממשלה להכריז על מצב חירום אקלימי, ולאמץ את דוח מנהלת שינוי האקלים שתוכלל על ידי המשרד להגנת הסביבה. בעולם החדש אסונות אקלים הם חלק מהשגרה, ועלינו להיערך בהתאם".

השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג הודתה לכלל הצוותים והכוחות על עבודתם המאומצת.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *