20% ירידה במספר האנטנות הסלולריות בארץ

בארבע השנים האחרונות ירד מספר האנטנות הסלולריות בארץ כ-20%, ובמקביל אין למשרד התקשורת נתונים ברורים, חיצוניים, לרמות הכיסוי הסלולרי או הקרינה. כך נחשף בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. לדברי יו"ר הוועדה, אורי מקלב (יהדות התורה) "בשנים האחרונות, למרות מהפכת המחירים, עדיין יש קשיי קליטה במקומות רבים. כשם שרמת הקליטה יורדת – רמת הקרינה עולה. המעקב אחר תשתיות אלו הוא הכרחי, נצרך ומתבקש: תשתיות אלו הינן חיוניות להתקדמות הטכנולוגית העומדת בפתחנו ועל משרד התקשורת להגביר הפיקוח בשיפור הכיסוי".

אלירן זרד, חוקר במרכז המידע והמחקר של הכנסת, ציין כי מספר מוקדי השידור של רשתות התקשורת הסלולריות בארץ בירידה מתמשכת. על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה ישנם כיום 7821 מוקדי שידור של כלל החברות, ירידה של כ-20% משנת 2014. זאת, כתוצאה משיתוף התשתיות בין החברות הסלולריות, בעידודו של משרד התקשורת. כיום ישנן שלוש תשתיות סלולר פרושות במלואן, המשרתות שישה מפעילי רשתות תקשורת סלולרית.

הוא הדגיש כי אין כיום בידי משרד התקשורת דו"ח-מסכם לנתוני הקרינה ביחס לכלל מוקדי השידור ומציג נתון כלל-ארצי. על-פי הנתונים המוגשים בכל שנה לוועדת הפנים, המתבססים על חמש תחנות ניטור, רמת הקרינה נמצאת במגמת עלייה מתונה אך עקבית לאורך השנים, ועם זאת רחוקה מאוד מהרף שקבע המשרד להגנת הסביבה לרמת החשיפה המרבית המותרת. אין גם מקור מידע מחוץ לחברות המסחריות שיחשוף נתון זה כמו גם את נתוני הקליטה, הזמינות והכיסוי. ע"פ מחקרים חיצוניים, נתונים אלו נמוכים בישראל ביחס לשאר מדינות ה-OECD.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *