יום העוגות הבינלאומי עם המותג קוקי (צילום: אנטולי מיכאלו)
החופש הגדול כבר כאן וזאת הזדמנות נהדרת לשתף את הילדים בממלכת המטבח. לרגל יום העוגות הבינלאומי, הנחגג ב 20 ליולי בכל שנה, המותג קוקי, המציע פתרונות לאפייה קלה, מעניק 5 טיפים לאפייה פשוטה, נוחה ונקייה יותר, או במילים אחרות – "אפיית עוגה בגרסת הדור החדש".
הכינו הכל מראש
ילדים במטבח זה כיף אך גם רועש ומבולגן, לכן חשוב להכין את כל המצרכים מבעוד מועד.
הכינו את המצרכים בכמויות המדויקות בכלים נפרדים לפני שמתחילים ותוכלו להתרכז בקלות בחוויית האפייה בלי לשכוח שום רכיב.
מקפיא להקצפה
לפעמים, בעונת הקיץ, כשהטמפרטורות גבוהות מאוד, השמנת המתוקה לא מצליחה להפוך לקצפת. כשזה קורה לא להתייאש – הכניסו את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה למקפיא ל-10 דקות ונסו שוב להקציף. הכלים הקרים יעזרו להקצפת השמנת.
קמח רגיל גם תופח
במתכון דורשים מכם 'קמח תופח' ובמזווה יש לכם רק קמח רגיל? אין בעיה. ערבבו כוס 1 קמח רגיל עם כפית 1 אבקת אפייה וקיבלתם קמח תופח.
דרגת הקושי
חשוב לבחור מתכון קל שבו מערבבים את כל הרכיבים לקערה אחת ואינו דורש שלבים רבים אחרת נסיים את הכנת העוגה לבד. הנה מתכון קל ופשוט לעוגת וניל תפוזים (לצרף מתכון)
תבניות קלות לתפעול או לניקוי
מצאו לכם תבנית מנצחת שמתאימה בגודל ובצורה לעוגה שאתם אוהבים. זו יכולה להיות גם תבנית חד פעמית מנצחת שבה נייר האפייה כבר מונח בתוך התבנית (כמו קוקי) ולא דורש התעסקות במהלך ההכנה.
לסיכום
פשוט תיהנו! גם מהדרך. אז נכון שהמטבח נראה כמו אחרי סופת הוריקן והילדים ליקקו את הבלילה או אכלו את הקמח – אבל זה זמן איכות נהדר ובסופו של דבר כשאוכלים עוגה שהכנו יחד זה שווה את הכל.
יום עוגות שמח וטעים ☺
תגובות