50 מיליון ₪ – להעברת השגרירויות לירושלים

משרד החוץ יציג תכנית לאומית ותמריצים בסך 50 מיליון ש"ח שיעודדו מדינות ללכת בעקבות ארה"ב וגואטמלה. השר כץ: "פועלים מול מדינות רבות, זהו יעד ראשון במעלה"

לראשונה, כך מפרסם הבוקר 'ישראל היום', ישנה תוכנית ממשלתית מסודרת להעברה ולפתיחה של שגרירויות בירושלים: שר החוץ, ישראל כץ, יציג בקרוב לממשלה הצעת החלטה המגדירה את העברת השגרירויות לירושלים כ"יעד לאומי, מדיני ואסטרטגי מדרגה ראשונה".

על מנת להביא למימוש היעד, גיבש כץ חבילת צעדים ותמריצים שיעודדו מדינות לעשות כך.

כזכור, עם כניסתו למשרד החוץ, גילה כץ כי ישנן מדינות שמסכימות עקרונית לפתוח שגרירות בירושלים אך מבקשות מישראל צעדי גומלין בתגובה. כך למשל, הונדורס ואל סלבדור הסכימו לבקשה לפתוח שגרירות בירושלים אך דרשו פתיחת שגרירות ישראלית מלאה בבירותיהן בתמורה – צעד שלא קרה. מדינות אחרות ביקשו סיוע בתחומי פיתוח וכלכלה, פתיחת דלתות בארה"ב ואף השתתפות בהוצאות הכלכליות הכרוכות במעבר לירושלים. גם במקרים אלה כמעט ולא היה מענה ישראלי, מה שעיכב פתיחת שגרירויות חדשות.

כץ, שלמד בחודשים האחרונים את פעילות משרד החוץ, הציב את פתיחת השגרירויות בירושלים בראש סדר העדיפויות.

לפי הפרסום הבוקר של אריאל כהנא, בהצעת החלטה שגיבש ותוגש בקרוב לממשלה, הוא מציע לקבוע סכום של 50 מיליון ש"ח כחבילת סיוע למדינות שיעלו את השגרירות לבירה. בשל תקופת הבחירות, ההחלטה מתייחסת לתקציב 2020 ואולם במידת הצורך, על פי ההצעה, כץ יהיה רשאי להפנות משאבים למטרה זו כבר בשנת התקציב הנוכחית.

הכסף ישמש עבור השתתפות במימון הוצאות הקשורות להקמה או העברה של השגרירות או של מעון השגריר, איתור והקצאה של קרקע מתאימה בירושלים, סיוע בהליכים מצד עיריית ירושלים, רשויות וגופים רלוונטיים אחרים, וכן שיתופי פעולה עם המדינה הרלוונטית וסיוע לה בתחומים נוספים בהתאם לנסיבות. ועדת היגוי בראשות מנכ"ל משרד החוץ, יובל רותם, תחליט על אופן חלוקת הסיוע בין המדינות.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *