75% תמותה: המגיפה הבאה שמבהילה את העולם

ארגון הבריאות העולמי נערך לקראת התפרצות נגיף הניפה, הגורם למחלה חשוכת מרפא שהורגת שני שליש מהחולים, והכניס את הנגיף לרשימה של פטוגנים המסכנים את האנושות.

הארגון מחפש מימון למחקר וחיפוש אחר תרופות וטיפולים למחלה הקשה שנגרמת בעקבות חשיפה לנגיף, שמקורו בעטלפי פירות והתפרץ בפעם האחרונה בסין. על פי דיווח ב"סאן" הבריטי, המומחים חוששים מפני הווריאנט של מחלת הניפה שיתברר כמידבק יותר עבור בני אדם.

ד"ר ג'ונתן אפשטיין, סגן נשיא ארגון "EcoHealth Alliance", הסביר ל"סאן": "אנו יודעים מעט מאוד על המגוון הגנטי של של נגיפים מסוג ניפה בעטלפים, ומה שאנו מפחדים ממנו הוא זן שמידבק יותר לבני אדם".

"עד כה, נגיף הניפה המוכר עובר רק במגע קרוב עם החולה או בעל החיים הנגוע, דרך טיפות ממערכת הנשימה, ונדיר שאנו מוצאים שרשרת הדבקה גדולה. עם זאת, לאור המגע הגובר בין אוכלוסיות עטלפים לבני אדם, סביר שיגיע זן שיעבור טוב יותר מאדם לאדם והסכנה היא אדירה", טוען אפשטיין.

הניפה נוצר בעטלפי פירות בדרום מזרח אסיה, שם גידול תמרים ודקלי שמן הביא להרס מרחב המחייה הטבעי של העטלפים ולמגע גדול יותר בין אוכלוסיות האדם לעטלפים.

שיעורי התמותה מהמחלה גבוהים ועומדים על בין 40 ל-75 אחוזים, בעוד שבנגיף קורונה שיעור המוות הוא כ-0.5 אחוזים בלבד – בנוף, הוא עובר רק במגע בין בני אדם ולא נע באוויר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *