מתכון לארוחה מיוחדת: קרוקט איטלקי עם טונה וכרובית

אם בא לכם להפתיע את האורחים בחג הפסח או את בני המשפחה במנה טעימה, כשרה וקלה להכנה – רשמו לפניכם מתכון להכנת: קרוקט איטלקי עם טונה וכרובית • מתאים לאוכלי שרויה בלבד

שימו לב: פוסקי ההלכה הספרדים הורו לבני עדות המזרח להימנע מלאכול דגים בחלב, או עם גבינה, משום חשש סכנה. יוצאי אשכנז נוהגים להקל בזה, ועל כל אחד לנהוג כפי פסיקת רבותיו. המתכון מתאים לאוכלי שרויה בלבד.

קרוקט זה שם המתאר מאכל קראנצ׳י, המתפוצץ בפה, ומלא בכל טוב. קרוקט זה כדור מתובל בהמון דברים טובים וטעימים ומצופה בפירורי קמח מצה, סוג של טאפאס יפה להגשה.

מותג הטונה המוביל באיטליה ריו מרה מציע לחג, מתכון כשר לפסח: קרוקט איטלקי עם טונה וכרובית.

המצרכים:

  • 1 כרובית
  • 1 קופסת 160 גרם של ריו מרה בשמן זית
  • עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
  • שן שום
  • 1 ביצה
  • חלב, לפי הצורך
  • 50 גרם גבינת פקורינו רומנו מגוררת
  • מלח ים

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה עם כף מים
  • פירורי קמח מצה
  • פלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

הוראות הכנה:

  1. שוטפים, מנקים ומרתיחים את הכרובית במים רותחים מומלחים. מועכים עם מזלג עד למרקם מחית ומערבבים עם הטונה.
  2. קוצצים את העירית והשום עם הגבינה המגוררת ומוסיפים לכרובית. כעת מוסיפים את הביצה הטרופה קלות, כמה כפות חלב וזילוף פלפל גרוס.
  3. מניחים במקרר לכחצי שעה. בשלב זה יוצרים מהתערובת קציצות קובה קטנות, טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי קמח מצה. מטגנים בכמות נדיבה של שמן רותח עד להזהבה. מסננים את הקרוקטים על נייר סופג.

*ניתן להחליף את הכרובית במחית תפו"א.

*ניתן להוסיף לתערובת 2 כפות גבינת ריקוטה.

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *